Wednesday, November 21, 2012

Pray for Gaza

Assalamualaikum,

Korang tengok news tak? Aku tak sanggup sebenarnya nak menonton berita. Especially world news. Tak sanggup nak tengok penderitaan rakyat Palestin. Ya Allah beratnye dugaan buat mereka. 

Sakit sangat hati aku bila tengok anak-anak kecil menjadi mangsa kekejaman Yahudi laknatullah. Badan yang terkulai layu, tubuh yang cedera, darah sana sini.. Allah Allah.. *nak nangis* Bila tengok semua tu terus tengok Shaheem. Terbayang kalau yang terkulai layu tu adalah anak aku.. Terbayang kalau yang cedera berdarah tu saudaraku.. Allahuakbar, tak tertanggung rasanya.. Nauzubillahiminzalik.. Bagaimana keadaan ibu-ibu anak-anak yang tak bersalah tu. Tentu hati mereka sangat cekal. Semangat mereka sangat kuat. Anak mereka syahid. Syurga tempat mereka, insyaallah...

Yahudi tak henti-henti, dengan ego yang sangat tinggi mengatakan mereka tak serang civilians. Dan sekutu-sekutu dorang pun menyokong. Ape ke bodoh bangangnye dorang ni? Children, women, men, tu bukan civilians ke? Konon nak mempertahankan diri daripada serangan Palestin. Apa lah yang rakyat Palestin ada.. Palestin serang dengan lontaran batu dan kau serang dengan lontaran roket dan peluru. Bodoh juga Yahudi ni. Yang pasti mereka ni takut dengan bayang-bayang sendiri. Sanggup membunuh anak-anak kecil sebab bimbang anak-anak ini akan bangkit satu hari nanti untuk menentang mereka. Pengecut dan penakut kan tu. 

Ingat, Allah ada untuk membalas segala perlakuan mereka. Allah ada untuk membela nasib rakyat Palestin yang sekian lama tertindas. Allah ada untuk melindungi rakyat Palestin daripada terus dizalimi. 

Sama-sama kita doakan semua ini akan berakhir. Doakan rakyat Palestin akan hidup bebas. Doakan Yahudi ini akan dilaknat Allah dan akan diberikan seksaan azab yang paling dahsyat......


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...