Friday, July 20, 2012

Nak Private Blog

Kenapa?

Sebab... lately rasa macam jiwa kacau bilau. Emosi tak stabil. Emosi tak stabil sokmo aku nih. So rasa macam perlu meluahkannya. Nak luah kat orang, tak tau nak luah kat sape. So senang luah kat blog sendiri. Bila nak luah-luah perasaan ni rasa macam tak best pulak bila ada yang baca. Pulekk... Bukan ke nak luah kat blog supaya orang baca dan komen? Kalau takde orang komen sedih pulak kan muahaha.. Rasa segan la bila orang baca luahan hati aku ececece... Segan dan takut orang salah paham. Takut orang pikir bukan-bukan... 

Tapi...

Kalo private blog, bila orang google tak kuar la blog aku kan? Sikitla unique visitor nanti. BE ME sume tak jalan la kann? Sikitla earning aku nanti. Waaa...

Ceh nampak sangat blogging sebab duit hehe.. Takdela, aku blogging bukan sebab duit tapi sebab passion okeh. Passion suka mengarut sorang diri. Orang baca tak baca aku no hal. Tapi sekali lagi, kalu takde orang komen sedih lak eh hahaha.. dasar......... Duit duit ni bonus je. Sebelum ni mana aku tau pasal Nuffnang. Ala earnings aku pun cinonet je. Dari tahun 2009 aku blogging, sekali pun aku tak pernah cashout. Nak cashout buat apenye, bulan lepas baru cecah RM100 ngehngeh.. 

Lagi satu sebab aku blogging ialah sebab aku nak share ape-ape yang aku rasa menarik. Untuk semua orang tahu..Tapi, luahan perasaan aku tak semua perlu tahu kot ek? Yela, takut ada yang menyampah. Takut ada yang mengeksploitasinye lalu mengambil kesempatan ke atas aku. Especially the haters. Err aku tak penah pulak la dapat private message ke ape dari orang yang tak suka apa yang aku tulis dalam blog ni. Tak pernah. Tapi aku rasa aku ada ramai silent reader. Aisey perasan pulak khenn. Sebab bila check keywords ada je yang google nama aku. Means ada orang nak tau pasal aku kannn... Jadi kena lebih berhati-hati di situ. Sebab aku tak tau mereka baca sebab suka atau sebab tidak suka.

Kepada silent reader saya, terima kasih sebab sudi membaca blog saya. Perkenalkanla diri, buleh saya kenal-kenal sape anda ;)

So nak private ke tak nak nih??

Eh bleh buat entry yang kena letak password tu kan? Yang aku sorang je leh tengok tu kan? Ada kan? Macamana nak buat?

6 comments:

  1. sis, sy pun bru terfikir nk bt privatekan blog. yelah..silent readers ni kdg2 bahaya jgk. takut2 dikalangan silent readers tu haters kite..muahahaha..pastu mulalah kutuk2 belakang.. :D

    ReplyDelete
  2. wani..aku pon pnh pikir nak private blog...sebab cam bahaya nak tulis bukan2 wpun tu sebenarnya luahan hati yg terpendam.tp...blog tu side income gak...hehe

    ReplyDelete
  3. rindu la nanti nak baca blog wani...huhu ... :(

    ReplyDelete
  4. tak payah privatekan. Tapi ubah identiti supaya tak dikenali :)

    ReplyDelete
  5. alaa jgn laa private kan.. nanti ain dah kurg 1 blog nak baca.. sila laa jgn tgalkan saya ye

    ReplyDelete
  6. dilamilin
    ngehngeh.. jom2 kita private :P

    storm rider
    tu la ain... nak private syg la plak sbb side income dtg dari blog, walaupun sikit...

    eamy milea
    huhu x tau lagi ni nak private ke x. tgh pk

    lina chan
    susahnye nak ubah identiti. cos byk dah kot saya taip nama saya dalam blog ni haha.. org google sure keluar...

    ain nazri
    hehe baca la blog pregnancy plak :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...