Friday, June 8, 2012

Late Night Updates

Assalamualaikum,

Ahh dah pukul 2.35 pagi dan aku masih berjaga! Tak ngantuk langsung. Why why?? Dari dulu lagi aku macam ni. Payah benar nak tidur. Nak kata berjaga sebab anak berjaga tak jugak. Cos anak aku tido dengan sangat lena!!!

Phew lega sebab Shaheem bukan baby yang suka berjaga malam. Setakat ni la hehe.. Rutin tidur dia memang fix. Tidur dalam pukul 9 atau 10 malam. Pastu bangunla dalam pukul 3 pagi untuk minum susu. Pastu sambung tidur balik sampai subuh. Sometimes dia tak jaga langsung in between tu! Mama ni kalau ikut memang senang hati laa hehe... Dulu risau jugak takut Shaheem ni berjaga malam sebab masa pregnant pun aku selalu tido lambat. Tapi alhamdulillah lah dia okay... Saaayang Shaheem!

Salah satu gaya tido Shaheem yang macam-macam.
Dari lahir lagi kalau tido je nak posing gaya orang dewasa.
Apa-apa jelah anak..
Asal lena tido!


Sepatutnya bila anak tido, aku pun kenala tido jugak kan. Tak tau la kenapa takleh tido ni huhu.. Tapi aku yakin balik Sabah nanti sure aku takde berjaga malam macam sekarang hahaha... Kena paksa tido awal lagi kottt kehkehkeh...

Ermmm dah tak lama dah nak balik Sabah. Next week dah. Haih, hati ni berbelah bagi. Balik kang tinggal mak kat kampung. Tak balik kang tinggal husband pulak.. Aduhh kenapala Sabah jauh sangat?? Kenapa nak pegi Sabah amik masa yang lama?? Aku sedih sebenarnye nak tinggalkan mak. Nanti dia sure sunyi bila aku & Shaheem dah takde. Yelah, sekarang ni Shaheem la mainan dia... Shaheem la tempat mak hilangkan rasa sunyi dan bosan. Kat rumah ni bukan ada orang. Kalau aku takde, yang tinggal mak, ayah and nenek aku jela. Akak aku sebelah rumah ni ada je ngan anak-anak dia. Tapi dorang malam baru ada sebab keje & sekolah kan...

Mak pun dah selalu dah keluarkan ayat-ayat sedih bila main dengan Shaheem.. "Nanti Mak Tok sunyi laa Shaheem takde..." "Bilala Mak Tok nak jumpa Shaheem lagi..." Huuu... aku sedih :'( Mak tak sihat sangat sebenarnye. Uzur jugakla dia. Since kat Sabah masa temankan aku nak bersalin dulu lagi. Mak stress sangat. Sebab takut ape-ape jadi kat aku. Pastu pulak keletihan travel ape sume.. Hmmphhh...



Shaheem & Mak Tok
Nanti kita balik jenguk Mak Tok lagi eh..
Tak pun, Mak Tok je datang Sabah dok ngan kitorang hehe..
Mak Tok kena sihat-sihat selalu sebab mama & Shaheem saaaaayang Mak Tok!!


Ok dahla sedih-sedih. Dah pukul 3 pagi T__T .. I better go to sleep now.. Daa~

4 comments:

  1. sian mak tok shaheem kene tinggal tp nak buat camner..

    teringat dulu mase dhia dalam pantang..mak yg jage, mase hantar balik putrajaya mak nangis2..abah kate kat umah pun still mak nangis bile nampak barang2 dhia & tempat tido dhia..amek mase jugak nak pulih..sian..org tua kan..

    ReplyDelete
  2. tu la kak.. saya pun risau mak nangis2. rindukan shaheem. dia dahla uzur.. tkut makin uzur plak...

    ReplyDelete
  3. erm...cian kat.kt org tua n kt diri kita sndri...nk jga ati diorg ag...ati sumai pun kna jga jgak..sng2 bwak je tok mak dok sabah... ;)

    ReplyDelete
  4. @nor suhaiza
    huuu tula pasal. mmg perasaan bercampur baur... mak tok tak nak dok sabah. bosannn.. rumah takde tanah ehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...