Tuesday, February 21, 2012

Makan-makan Lagi

Assalamualaikum,

Entry makan-makan lagi ehehe.. Takde cerita sangat nak share so share jela cerita hal makan ekkk...

Hari ape eh ni, lupe dah.. Aku and my pumpkin keluar makan kat luar.. Weekend pastinye.. Weekend jela ada time nak keluar.. Weekdays dia sibuk keje kan...

Selalu kalo makan kat luar kitorang pegi fast food je.. Jarang nak masuk local restoran.. Erm bukan nak kata tak suka makan makanan orang Sabah cuma kekadang rasa macam tak kena dengan tekak huhuhu.. Aku bab makan ni adventurous je.. Tak kisah nak makan ape-ape.. Tapi tu lah, mungkin kitorang pun baru je lagi duduk sini (baru 5 bulan) jadinye, amik masa la sket nak suka dengan masakan orang Sabah...

Tekak ni senantiasa nak makan makanan orang Semenanjung masak eheheh... Tahla, rasa macam ada perbezaan lah... Sabahan please don't feel offended ye huhuh..

Anyway, hubby bawak aku makan kat satu restoran ni, D Lengkuas.. Dia kata bagi dia la, setakat ni restoran ni yang boleh masak style orang Semenanjung..

hehehe gambar blurrrr...

Ni air aku..
Jus oren & air suam.
Hubby pun order air yang sama

Aku makan nasi putih + tom yam ayam..
Sedap! Memang rasa macam orang Semenanjung masak hihih..
Cukup pedas, cukup masam..
Hubby cakap chef dia orang Thailand kot sebab style masak tu sama lah cam kat Semenanjung

Hubby pulak makan nasi goreng kerabu + sayur campur

Total kitorang makan tu, RM22.50.. Mahal kan? huhuhuh.. Tom yam aku tu kalo tak silap dalam RM6.00 ke RM7.00 camtu lah..  Sebab tu la aku kata lebih berbaloi beli bahan mentah kat pasar pastu masak sendiri kat rumah ehehe.. Tapi takpela, bukan selalu pon makan kat luar ni (yeke bukan selalu?? hehehe).. Lagipun nak lepaskan rindu pada masakan orang Semenanjung kan... Makan dan bayar aje lah ehehe..

1 comment:

  1. YUP...D'LENGKUAS..dahulunya kedai ni nama tiara...mmg best makan kt sini...betul2 selera semenanjung..menu tengahari dia memang bessstt...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...