Thursday, February 2, 2012

Barang Yang Ditunggu Sudah Ada Di Tangan

Assalamualaikum,


Hubby balik rumah dan tunjuk surat dari Pos Malaysia tu.. Ala yang bagitau dia takleh nak drop parcel sebab takde orang kat rumah bla bla bla.. Takde pulak alasan lain yang dia bagi. Tak wajar la.. barang tak hantar lagi dah bagi surat kata kita takde kat rumah masa hantar.. Pfttt marah betul! Tak ter snap pulak gambar surat tu. Marah sangat punye pasal. And guess what, surat tu bertarikh 21hb tapi 27hb baru sampai pejabat husband aku. Ape cer kan...

Nasib baik hubby macam ok je.. Dia kata takpela, nanti bila-bila dia mintak pelepasan pegi KK amik.. Huu..

28hb, Sabtu, kitorang ke Hospital Likas. Hubby suruh aku bawak surat tu. Mana tau pejabat pos bukak hari Sabtu kan. Maybe bukak half day ke.. We were lucky that day. Kelas antenatal di Hospital Likas tu habis dalam pukul 12 tengahari dan pejabat pos pun bukak sampai ke petang. Kitorang gamble je pegi pejabat pos tu.. 

So dah amik dahla barang tu. Hubby tanya kenapa nak kena amik sendiri. Dorang cakap, kalo pos berdaftar memang kena datang amik sendiri.. Hishh silap aku takde kat situ sebab aku tunggu dalam kereta je. Kalau tak, mesti macam-macam soalan aku tanya. Nape takleh nak hantar pulak dan nak kena amik sendiri pulak kan.. Geram jeeeee...




Inilah barangnya.
Seketul cd Sun Baby & 2 pamphlets mengenai cd.
Thanks Baby Ultra Cloth Diaper Shop :)

Hubby geleng kepala je tengok hahaha.. Dia kata tak habis-habis dengan benda ni.. Bila dia tengok pamphlet and ada diterangkan pasal penjimatan guna cd ni dia tanya aku, betul-betul boleh jimat ke. Aku cakap yelaaa... Sebab kita leh pakai, basuh dan pakai balik. Bukan pakai, buang dan amik yang lain.. Dia cebik je ehehe.. Dia kata takpela, tengok cane. Tapi basuh abang tak jamin abang leh buat... Haha dah agak, sure geli dengan taik baby nihhh.. Takpela sayangg, sayang abang ni nanti dok umah je. Serah kat sayang jela bab basuh membasuh ni yeee :)

Bertambah lagi koleksi cd. Suka!! :)

3 comments:

  1. ari tue kite pun cm tue jgak..alasan xde org kat umah...pdhal xbunyikan hon pun..

    ReplyDelete
  2. ehh, barang awk ade lg kt umh ni ye..hehehe..botol susu, cloth diapers n kasut tecik. cute sgt2..hehe

    ReplyDelete
  3. zura
    haih tu la masalahnya kan.. pelik betul..

    dila milin
    weeee.. x sabar nak tengok! :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...