Thursday, January 26, 2012

Saya Tak Reti Bersosial!

Assalamualaikum,

Bersosial, berkawan, memangla bukan bidang aku.. Aku tak reti sangat sangat.. Sometimes bila duduk dalam crowd, aku rasa macam aku ni kecikkkk je.. Orang bersembang sakan, tapi aku, dok diam je ehe.. Tak reti la nak join orang bersembang ni..

Alkisahnya masa minggu bila tah eh, ajk b a k a t l a u t datang kat tempat aku duduk ni.. Hehe dah jadi bini navy kene la join benda nih. Compulsory okeh.. Unless kalo keje, blehla bagi alasan tak join aktiviti.. Tapi kalo dah kejenye permaisuri rumah tangga, wajibul ghunnah la join..

Adei lemah betul aku nak join benda ni. Sebabnya ialah... aku tak reti nak bersosial lah!

Haritu pun masa mula-mula aku sampai kat majlis tu, aku duduk kat belakang je eheh.. Senyum-senyum jugakla kat orang. Tapi nak start conversation tu serius payah. Orang tego baru la aku ringan mulut nak bercakap. Kalau nak tunggu aku start dulu memang mintak maaf la huhu...

Hubby dah pesan kat aku, sembang-sembang la.. Dia kata aku kena support dia. Sebab dia sekarang adalah Ketua Blok dan aku adalah Bini Ketua Blok! haha.. Jadinye aku kena la pandai berkawan dengan orang-orang kat blok aku duduk ni. Aduii.. Aku ni dahle malas nak keluar rumah. Serius, hari-hari aku dok dalam rumah je. Unless nak keluar gi pekan ke mana la kan.. Kalo tak memang aku dok dalam umah je...

Psst even ngan jiran sebelah rumah ni pon baru sekali je aku bertegur sapa.. Haaa teruk kan???? Dah dia pun jarang keluar rumah, ape aku bleh buat ehehe..

Tapi kira ok la kan aku join b a k a t tuh.. Lega sebab turun haritu walaupun a bit reluctant. Tapi sebab aku ni bini ketua blok (lol) kena la turun.. Kalo tak turun dorang ni gi terjah ke rumah woooo... Malu sehh... 

Tolong ajar aku macamana nak bersosial. Aku tak reti....

Terima kasih..

5 comments:

  1. wakakaka...

    same la kita...

    nasibaik xpenah kena join BAKAT! LOL

    ReplyDelete
  2. hik3...sama la...
    kita pon xreti bsosial....
    tak reti la nk mula pbualan....

    ReplyDelete
  3. mama panda
    uii kat sabah ni aktif betul tau! x join, husband silap haribulan kena ngadap panglima hoho

    nor suhaiza
    huu macamana la nak buat ekkk

    ReplyDelete
  4. oooo ain xde laaa peramah sangat but if ain kat tempat amal.. ain duduk diam2.. then sesape yg lalu ain senyum.. kdg2 tanpa berkata2 pon org dah rs selesa sbb kita senyum...

    if let say dia duduk dekat ngan amal.. hulur tgn bagi salam.. tu pencetus ukhwah.. mmg x kenal.. jd tu step 1 tuk kenal.. then baru laa tanya.. duduk tgkat baper? kalu nampak dia preggy tanya laa.. dah baper blan.. bila due.. baby boy ke girl... then kalu dia ada anak..tanyalaa pasal anak.. tanya bende yg kita nampak depan mata.. simple je kan.. then senyum senyum je kalu dah x tahu nak tanya apa lagik.. mesra tu akan tercetus sendiri

    ReplyDelete
  5. ain nazri
    haha tu la dorang dok tanya saya.. dah bape bulan.. due bila.. anak nombor berapa ehehehe...

    insyaallah, saya akan cuba sedaya upaya la nak jadi peramah. tapi time ada majlis jela huhu.. kalo sesaje nak gi dok bersembang petang2 mmg saya tak mau la... bukan pesen saya ehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...