Friday, January 13, 2012

Rindu Tempat Kerja Lama

Assalamualaikum,

Hari ni, pagi ni, sekarang ni, tetiba aje hati rasa sayu sobsob.. Aku ni sayu sokmo...

Sayu sebab tetiba aku rindu dengan tempat kerja dulu. 

Dulu bangun pagi, mandi-mandi, siap-siap pergi kerja. Sampai ofis, bukak pc, go through email, hantar email daily clearing to production.... Then breakfast dengan kawan-kawan. Rindunye dengan coffee machine tu. Selalu minum white coffee. Celup dengan crackers. Sedapnya crackers ofis. Padahal crackers Hup Seng je tapi sebab makan kat ofis rasa lain dari biasa. Boleh gitu? hehe.. Kadang-kadang ada yang baik hati belikan nasik lemak. Bestnye la... Makan-makan sambil ngumpat kehkehkeh...

Rindunya nak duduk di cubicle aku.. Nak duduk buat kerja..

Then lunch.. Selalu pening tak tau nak makan katne. Time berduit pegila makan tempat mahal-mahal sket. Well Cyberjaya tak banyak tempat makan murah-murah huhu... Selalu makan kat Ayam Penyet API. Tak pon pegi Kitchen Village la.. Penang House, Q Thai... Secret Recipe..Kalo time hujung-hujung bulan tu, makan di Terminal jela.. ada food court kat situ. Selalu order Nasi Goreng Cili Padi kat gerai abang jual nasik ayam. Dia dah tau dah kalo nampak kitorang. Selalu mintak dia buat kaw kaw pedas. Huh meleleh air hingus makan.. Satu lagi suka makan kat gerai ayam penyet kat pejabat pos tu.. Beratur orang nak makan. Nasi dia biasa-biasa je tapi tahla nape.. Sedap hehe..

Kekadang aku balik lambat. Malam baru balik. Yang jadi peneman aku, Timah... Sebelum balik kitorang suka lepak kat restoran Arab, Restoran Saba' tu. Order nasik sepinggan yang large punye. Makan kongsi.. Air pula selalu amik Adani Tea Pot tu.. Peh sedapp.. Balik dengan perut yang kenyang gila ehehe.. *Alahai rasa nak makan nasik Saba' tu la pulakkk uwuwu.. Sabah mana adeeeeeeeee*

Ermm aku dengan office mate pun selalu outing kat luar. Bawak family dorang. Penah piknik kat Taman Botani Putrajaya, kat air terjun dalam FRIM tu... Makan-makan kat Flaming Steamboat dan banyak tempat lagilaa.. Best sangat... 

Ofis pun selalu ada event.. Makan-makan. Heh mana la tak gemuk dok kat ofis tu. 3 tahun keje, naik 10 kilo ok hahaha.. Sabar jela..

Eh rindu laaaa.. Aku rindu dengan kawan-kawan aku kat ofis tu. Kitorang memang close. Especially me & Timah. Kitorang close gile. Dia banyak tolong aku... Tuhan je dapat balas jasa baik dia. Oh it's her birthday today. Agaknye sebab tu la aku terlalu rindukan tempat kerja aku dulu.. :(

Ex boss aku yang dah bertukar ke ofis di Sydney ada di KL sekarang. And I heard kawan-kawan aku nak bawak dia makan di Flaming Steamboat minggu ni. Waa bestnyeee... Aku rindu jugak kat ex boss aku ni. Dia baik sangat.. Sedih tak dapat jumpa dia.. Takde rezeki kan. Takpelaa...

Macamana la nak hilangkan rasa rindu ni? Huhuhu....

2 comments:

Nor Suhaiza said...

CALL DIORANG SEKARANG JUGAKKKKK....
NAK NAMPAK MUKA????
3G....
HIK3...

mashizuka said...

rindu nak balik cyberjaya jugakkkkk:(( aaaaaaa T_T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...