Tuesday, January 3, 2012

Ombak Rindu

Assalamualaikum,

Heee baru sekarang dapat tengok Ombak Rindu. Maklumle, nak tengok kat wayang tak dapat. Kat Astro First malas nak langgan sebab rasa macam rugi je nak bayar RM15.. Kesian kat hubby jugak. Dia bukan tengok. So dia suruh aku beli cd je. Lagi murah kot dari Astro First tu pastu leh tengok banyak banyak banyak kali.

Aku dengar cakap dia......isteri mithali kan aku nih huahua..

Tadi keluar ke KK dapatla beli.. Aku tanya tokey kedai, cd cetak rompak ke nih. Dia kata tak, ori.. So, aku tak tau, tokey tu cakap ori k ehehe.. By the way quality memang cantek. Memang macam ori lahh.. Worth it la beli..

Ombak Rindu ni, aku ada novel dia. Dah lama dah beli. Ingat-ingat lupa dah jalan cerita. Aku memang macam ni, kalo baca novel, tak pernah lekat dalam jiwa ehehe.. Haritu aku ada mintak adik aku carikan novel tu kat rumah and then pos kan pada aku. Tapi adik aku cakap dia cari tak jumpa pun. Huwaaa sedih je rasa. Mana tah pergi novel tu.. Sayang wooo....

Bagi aku filem ni ok ok jela.. Aku tak suka part yang di ranjang tu huhu.. Agak geli bila orang Melayu melakonkan perbuatan seperti itu... 

Aaron Aziz nampak dah tak kaku sangat dah ehe.. Selalunya problem aku dengan Aaron ni aku rasa his acting quite stiff sometimes. Macam dalam cerita Nora Elena tu... Tapi this time macam ok sikitla.. Aduh part dia mengalirkan air mata tu, aku pon cair weh ahahaha... Tapi tahan cos hubby ada kat sebelah. Kang dia boo aku hihi.. Dia dahla tak suka cerita ni. Asyik dok compare dengan cerita Tentang Dhia je ehe.. But anyway, air mata aku tumpah jugak last last tu masa Hariz datang cari Izzah kat kampung. Masa ni hubby dah pegi training kung fu dia, jadi bolehla feeling feeling hihihi..

Maya Karin as Izzah.. err aku ragu-ragu dari dulu lagi. Dari masa mula-mula tahu dia yang akan lakonkan watak Izzah ni.. Ramai orang dok komen pasal slang Melayu dia tu kan.. aku pon sama la, tak nampak sangat dia Melayu ehe.. Kureng menjadi la kot.. Tapi ok jela, dia bleh buat aku nangis jugak ehe.. Hubby tak suka. Dia cakap Maya ni belakon jadi hantu jadila.. ahaha jahat.. Sorry Maya, my hubby is so not into Ombak Rindu. That's why he is being so cruel hihi..

Lisa Surihani pulak, first time aku tengok dia berlakon watak macam tu. Selalu lembut-lembut je kan. Kali ni dia nak kena jerit-jerit marah.. Terkejut jugak aku, adakah btul ini Lisa?? hihih.. Menjadi la jugak.. Bravo Lisa sebab berjaya get out of the box :)

Oh Azizan Mahzan sorang lagi. Aku tak suka! Kenapa nak cakap slang slang? Datuk memang cakap macam tu eh huhuhuhuh.....

Whatever it is, aku enjoyla tengok cerita ni....


4 comments:

  1. hehe...sy tgk 3.12 haritu lagi..bersemangat nak g tgk 1 hb lagi tapi masa tu FiL & Mil ada kat sini..so terpaksa delay dulu la...lps hntr diorg kat airport, terus singgah suriasabah g tgk... :)

    ReplyDelete
  2. saya taklehla tengok kat cinema. hubby tak suke huhuuh

    ReplyDelete
  3. ramai org berckp psl filem nie tp xde hati nk tgklah wani...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...