Tuesday, January 3, 2012

Jalan-jalan Tahun Baru

Assalamualaikum,

Minggu lepas (yeke minggu lepas, malas nak tengok kalendar) cuti Krismas both me and pumpkin pergi berkelah di Taman Rekreasi Motung-Lotung tu. Kali ni cuti weekend panjang sempena tahun baru, kitorang jalan-jalan kat Kota Kinabalu je. Boringgg ehehehe.. Tak boring pun actually, ni lah masanya nak jalan-jalan berdua. Pasni dah susah wooo.. Nak kena bawak baby together pulak. Heh takleh imagine..

Sabtu.. tengahari kitorang pergi Likas. Pergi Hypermarket Servay.. beli barang baby hihi.. Tak beli banyak pun sebab masa cuti Krismas hari tu dah pergi CP beli baju baby... Anyway boleh baca pasal barang baby ni kat pregnancy journal aku.

Malamnya kitorang berdua keluar makan roti canai di KKIP. My pumpkin la selalu dok bercerita pasal kari kambing kat situ yang best sangat katanya. Malam tu aku order roti telur + kari kambing dan juga sepinggan megi goreng. Tow dia, makan tak hengat.. Dan hasil makan tak hengat ialah....

Hari Ahad, aku menjadi pelanggan tetap toilet huahua.. Cirit birit ok... My pumpkin pun sama tapi dia sekali je memerut terus ok. Aku pulak sampai ke malam sakit.. Huh kari kambing punye pasal! Takmo dah makan kat situ uuhuhuhu... So hari Ahad tak keluar mana-mana pun. Melepak je kat rumah. Oh cuma my pumpkin je pagi tu keluar pergi Tuaran sebab ada Tamu.. saje cuci-cuci mata..

Hari Isnin, aku dah fully recovered. Dah tak sakit perut so bolehla keluar jalan-jalan makan angin luar. Kitorang keluar pagi-pagi lagi. Lepas Subuh tak tido, sembang-sembang jap, siap-siap terus keluar untuk breakfast :) Jauhh betul lokasi breakfast. Sampai ke airport sana. Aku tak tau ape nama tempat tu. Tapi dekat dengan airport and dekat dengan Ibu Pejabat Kontinjen Polis Sabah...

Ada satu kedai mamak kat situ. My pumpkin cakap specialty kat situ, Roti Cobra with Kari Kambing. Toww dia kari kambing lagi. Tak serik-serik ke weh ahahah.. 

Inila dia roti cobra tu.. Ala roti canai jugak pun. Cuma ada extra telur  mata.
Kuah kari kambing tu pulak banjir atas roti
Tak tau la kenapa dipanggil cobra
Aku tak dapat habiskan sebab kuah banyak sangat sampai roti aku pun kembang. Dan juga mungkin aku trauma! Trauma, takut sakit perut lagi... Makan setakat mampu jela..

Siap breakfast kitorang plan nak pegi Suria Sabah. Saje jalan-jalan jugak sebab belum pernah pegi lagi. Kalau pegi KK selalu pegi Centre Point je.. Tapi masa tu baru pukul 9 pagi. Kedai bukak pukul 10 pagi. So kitorang ada masa sejam. Tak tahu nak pergi mana actually eheh..

Aku ajak my pumpkin pergi Jesselton Point....

Sori, henpon cikai.. blurrrr semacamm...

Jesselton Point ni jeti nak ke pulau-pulau. Ramaila tourists kat sini. Kat dalam ada kaunter-kaunter orang jual tiket bot. Macam-macam pakej la ada. 

Maybe masih awal pagi, orang tak ramai lagi..

At first kitorang pun macam nakk jugak naik bot round round pulau kan. Kalo round 3 pulau baru berapa ringgit, tak sampai seratus la. Tapi memikirkan aku tengah pregnant dah 7 bulan ni, lain kali jelaa... Naik bot ni risky jugak. Kalo gelora kuat, bot melambung-lambung. Takut effect baby pulak. Aku pun tak selesa. Poor my hubby. Dia nak sangat tu round round pulau. Nak snorkelling. Orang laut kan, memang takleh dipisahkanla dengan laut ehehe.. Tapi next time jela eh sayang pumpkin. Tunggu bila baby dah keluar and dah besar ke.. Kita bawak dia jalan-jalan :)

Cantik je view dia kan :)
lalala sempat jugakla posing posing.
Kenangan ni, gambar ketika perut buncit hihi..
Takde gambar berdua sebab datang berdua je kan.
Takede sape nak tolong amikkan..
Take turn jela amik gambar..

Dah bosan-bosan kat sana kitorang pun gerakla ke Suria Sabah. Tak jauh pun dari Jesselton Point tu. Masa kitorang sampai tu tepat-tepat jam 10 pagi. Tapi kedai kat dalam tu banyaaak lagi tak buka. Pelik betul. Patutnya, sharp on time pukul 10 dah kena bukak la kan? Ini pukul 10 dorang dok vacuum vacuum kedai lagi. Pelikla bagi aku ehehe.. Sementara menunggu kedai bukak, kitorang duduk duduk dulu amik gambar hahaha.. Sabar jela, takde keje kan..


Bila kedai dah bukak, kitorang masuk Metrojaya. Plan nak beli barang baby. Sekali mahal je harganya. Tak beli ape-ape kat sana. Masuk F.O.S grab 3 rompers for darling baby heh.. jadi la... My pumpkin pulak beli seluar sehelai. Murah je RM19.90 hehe.. Aku pulak takde beli ape. Ingat nak beli maternity blouse satu sebab dah bosan asyik pakai baju sama je huhu.. Baju tu ok cuma lengannya pulak pendek.. Suku lengan.. My pumpkin tak suka. Kalo aku, ok je hahaha.. Tapi dah suami tak suka tu, dengarla ye.. Jangan buat bodo pulak. Dia tak suka jangan beli. Lagipon pakai duit dia jugak tu ehehehe.. So aku tak beli pape. Takpela, dapat grab something for baby dah cukup buat hati aku senang :)

Ermm seronok dapat jalan berdua dengan my pumpkin. Nasibla dia memang suka berjalan ehehe.. Kekadang aku rasa ralat jugak sebab aku sekarang dah tak larat sangat. Kesian dia nak pegi mana-mana tersangkut sebab aku. Ni cuti CNY dia dah tanya aku nak pegi mana. Dia macam nak pegi jalan-jalan tempat jauh-jauh tapi aku ni pulak dah sarat kot. Susah sket la nak berjalan. Huu sorry my pumpkin.... Nantila bila baby dah keluar, dah besar, kita pegi jalan-jalan tempat jauh-jauh. Buat masa sekarang kita pusing-pusing Tuaran dengan KK jela dulu ek.. Tak pon up sket, pegi Inanam hahaha... Up la sangat ek ehe... 

Eh rindula pulak kat laki aku neh.. Dia duty malam ni sob sob....



p/s: Esok genap 7 bulan kawin. Heeeeee :D

5 comments:

  1. asal muke wani nmpak cm cengkung je..atau pict trick...erm...

    ReplyDelete
  2. letak lah harga makanan amal, sana mesti mahal kan....

    alahai, comey nye perut..hihi

    ReplyDelete
  3. Penangan kari kambing dasyat tu :)

    BTW selamat tahun baru ye :)

    ReplyDelete
  4. hye....bestnyer awk dh preganat...
    ha3...
    insyallah pas ni kita start rajin balik tulis blog...
    happy new year :)

    ReplyDelete
  5. zura
    erkk cengkung ke.. rasa macam biasa je ehehe..

    mama noriz
    ermmmm kat sini bahan mentah murah kak.. yang kat restoran mmg mahal sketla huhu.. so better beli bahan mentah, masak sendiri :)

    myra jay
    heh tu la pasal. serik dah. selamat thn baru :)

    nor suhaiza
    awak pon cepat2 pregnant ehh :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...