Friday, January 20, 2012

Apabila Suami Sakit.....

Assalamualaikum,

Seminggu ni agak sibuk. Sibuk menjaga suami yang kurang sihat. Demam dan cirit birit. Sepanjang kahwin selama 7 bulan lebih ni aku baru ada 2 kali pengalaman jaga dia time sakit. Termasuk yang ni lah. Bukan nak kata dia tak pernah demam sebelum ni. Ada jugak dia demam tapi masa tu aku takde dengan dia la. Maklumla, baru 3 bulan duduk sebumbung :)

My dearest pumpkin ni kalo dia demam, huhh sangatla membuatkan aku susah hati. Panas dia panas lain macam! Tahla, rasa macam panas sangat. Pastu boleh nampak dia tak bermaya sangat. Sampai satu tahap aku pun tak tau nak buat ape. Dan dia pun just asked me to be beside him.. Tak buat ape pun takpela... Aduh husband...

Makan pun dia tak lalu.. Tido pun tak berapa nak lena..  Aku keluar beli cool fever and air badak.. Bagi badan dia sejuk sikit. Demam macam kebah sekejap tapi 2,3 jam selepas tu panas balik.. Then aku bawak dia pegi klinik. Alhamdulillah lepas makan ubat dia ok sket..Cuma cirit birit hari ni baru ok.. Apa tah dia makan huhu..

Aku suspect husband aku ni kuat sangat bekerja sampai demam.. Haritu dia duty, pastu balik duty dia ada gotong royong. Balik berpeluh-peluh macam buruh kasar je aku tengok. Then dia keluar pulak jumpa kawan. Esoknye keje lagi.. Pegi keje pulak naik moto. Cuaca dahla sangat panas sekarang ni. Masuk ofis  sejuk, keluar ofis panas.. Mana tak demam kan?

Aku pun memang tak senang dudukla bila dia demam. Bila tido, tetiba leh terjaga sebab teringatkan dia.. Cepat-cepat raba dahi dia.  Nak tengok panas ke tak.. Seriously, seminggu ni aku agak penatla jugak. Tapi takpe, yang penting aku jaga husband aku betul-betul.. Aku puas hati....

Dearest hubby, semoga sihat-sihat selalu ye pasni. Abah takleh demam.. nak kena jaga anak kecik pulak pasni ehehe.. Love you hun!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...