Wednesday, December 14, 2011

Rutin Harian Seorang Suri Rumah

Assalamualaikum,

Suri rumah tu aku le :P

5.00 pagi: Bangun, kejutkan hubby. Solat subuh.
6.00 pagi: Hantar hubby pegi keje depan pintu (Isteri mithali tak aku? haha)

Normally lepas tu sambung tido balik. Bertuah tak aku? Bila bulan mengambang je aku bertukar jadi rajin tak sambung tido. Tapi jarangla ehe :P

10.30 pagi: Bangun. Kehkeh..

11.00 pagi: Sarapan. (Sarapan ape ke mendenye, dah nak lunch ehe...)

Tengahari tu biasanya aku cuci baju, jemur baju, sapu rumah, lap habuk. Memang aku buat hari-hari ni. Sapu rumah tu macam dah wajib sebab lantai rumah tiles, warna putih pulak tu. Senang nampak sampah especially rambut sape-tah-kalo-bukan-aku-punye atas lantai. Hangin betul melihatnya. Terpaksala terbongkok-bongkok sapu lantai hari-hari.

Lepas tu melepak depan tv tengok cerita masak-masak kat channel 703 or 702. Suka tengok Top Chef! Sambil tengok tv, online jugak sesambil. Itu pun kalo internet laju. But normally line macam hampeh je..

Petang, around 3pm, siap-siapkan bahan untuk masak dinner. 

4pm sementara tunggu hubby balik, lipat baju depan TV..

By 5pm, dinner is ready. But normally I only served to hubby after solat Maghrib dalam pukul 6.30pm.

7pm - tengok Tentang Dhia! :P

8pm to 11pm, tengok TV dengan hubby. Cerita yang kitorang selalu tengok, Masterchef Malaysia, cerita Tamil, sports etc etc... Aku layan jela cerita hubby nak tengok. But Masterchef tu memang both of us suka tengok. Nak tengok Deena heeeeee~

11pm -  tido0o0oooo.. Sometimes tido awal lagi. Tengokla kalo penat sangat ke ehem ehem ke hahahaha..

So that's it. Rutin harian aku... Hari-hari buat benda sama. Duduk sorang-sorang kat rumah bila husband pegi keje memangla sangat bosan. Tapi aku suka. Suka sebab dapat uruskan rumah, dapat masak untuk suami... I enjoyed it very much. Nanti bila our darling baby dah keluar, I will be more occupied I guess. Nak kena uruskan anak lagi. Dah takleh bangun lewat la kan??? Hehehe... 

I am happy with my life now. Alhamdulillah...

2 comments:

  1. part yang ehem3 tu la lucu hahaha..bestnye la kan jd surirumah ni,,,,jelesnye huk3x..

    ReplyDelete
  2. eamy milea
    hidup berumah tangga wajib ada ehem2 ahaha... mehle join saya jadi housewife :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...