Thursday, December 22, 2011

My Work Today

Assalamualaikum,

Hahhh.. baru boleh duduk dengan tenang di bawah kipas mengadap laptop berhabuk...

Dah siap buat separuh keje rumah..

Sapu rumah
Cuci pinggan mangkuk
Basuh & jemur baju
Mop lantai dapur

Pheww... sikit je kejenye tapi aku sekarang kan mudah mengah.. buat keje sikit dah semput. Kalau tak buat rasa macam hidup takde hidup je.. Macamana tu? ehehe... Yela, dah jadi housewife, ni la keje keje yang aku kena buat kan. Make sure rumah tangga tak tunggang langgang. Rumah kena bersih, karang husband balik pun tak serabut mata. Kan kan..

Ada reason aku mop lantai dapur harini. Selalunya aku just sapu. Mop pun during weekend je. Malas kan hihi.. Aku mop sebab semalam aku defrost fridge. Fridge tak auto jadinye kenala defrost manually bila tempat sejuk beku tu dah penuh dengan ais... Bila dah defrost, ais akan mencair dan bertakung dalam bekas tadahan air kat bawah fridge tu. Semalam aku keluarkan air dari bekas tadahan tu. Huhh penuh pulak bekas tu. Melimpah-limpah air.. Tertumpahla atas lantai. Grrrrrrr...... Dahla dah tengah malam, aku pun dah tak larat nak mop semalam jugak. So aku letak je kain buruk.

Bangun pagi ni, toww dia, dapur dah bau busuk uhuk uhuk...

Tadi letak Ajax Fabuluso banyak-banyak. Now my kitchen smells like rose ehehehe....

Separuh lagi keje yang nak kena buat:

Kemas dapur - Semalam baru shopping barang dapur. Barang-barang still dalam plastic.
Kemas & cuci fridge
Sapu depan rumah
Masak for dinner! Thinking to cook masak lemak pucuk paku. Yumm yumm
Lipat baju sebakul *__*
Update blog ngehngehngeh...

Tu jela dulu.. Nak gi solat zohor dulu. Taaa~

1 comment:

  1. Mop mmg penat tp bila tgk rmh bersih hari jd puas kan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...