Wednesday, November 9, 2011

Menggamit Kenangan Lama di KB Mall

Assalamualaikum,

Harini my sis ada date dengan kawan dia di KB Mall. Aku pon saje jela tumpang sekaki, ikut sekali. Macam bosan je asyik dok rumah. Lagipon aku nak banyak berjalan, nak hilangkan bengkak di kaki ni.. Aku heret sekali anak buah aku, Alia yang tak pergi sekolah hari ni sebab lelah..

Last aku pegi KB Mall bile entah. Dah lama kot. Aku ni bukan suka sangat berjalan ke shopping complex tak tentu hala. Unless memang ada barang nak beli. Tadi ada jugakla terniat nak beli contact lenses. Dah beli dah pun ehe.. Pergi satu kedai yang adik aku recommend. Murah jugak. 3 pairs for RM35. Tapi ikut brand la. Yang RM35 ni Bausch & Lomb 38.. Aku bese guna Bausch & Lomb 58. Tapi kali ni rasa macam nak tukar guna lense brand lain i.e. brand murah-murah je hihihihi.... Poket dah kering wuwuwu...

Inilah dia... Dalam kotak tu ada 3 pairs. RM33.
Power aku sebenarnye tinggi, kanan 400, kiri 375.
Tapi untuk lense ni aku amik both sides 325. 
Nasib baik power dua-dua belah sama. 
Tapi kalau tak sama pun still leh campur. 
Kalau kat KL, aku kena amik 2 kotak. Normally, RM60, kali dua, RM120. 
Huwaa mahal.. Nasib baikla kat Kelate ni boleh campur 2 power berbeza dalam 1 kotak :)


Alia - anak sedara aku yang first :)

Lepas beli lense, aku bawak Alia pegi kedai buku. Dia beria-ia nak beli buku Enid Blyton. Belila sebijik. Balik tadi dah sampai muka surat 20 dia baca. Bagus bagus ehe..

Then pergi food court KB Mall. Jumpa dengan akak aku kat sana. Haaaa kat sini la tetiba, kenangan yang lama menjelma...................................................

Di sini lah.... tempat pertama aku dan pumpkin dating huahuahua..

Ingat lagi masa jumpa tuh, dia pakai t-shirt putih je. And jeans. Peh, tu pun cukup untuk buat aku cair ahahaha.. Hensemnye dia.. Nampak kemas sangat-sangat. Dari jauh dah senyum-senyum. Aih cair secair-cairnya hahahahaha... Dia senyum sangat manis...

Then, kitorang duduk duduk je dulu. Tanya dia nak makan tak. Dia kata takpe, dah kenyang. Aku ni pulak, memang perut tengah lapar dan tak tau malu, bagitau jela dia aku nak makan ehehehe.. Aku order mee sizzling. Sepinggan untuk aku jela dah dia tak lapar kan kan... Ermm dia belanja kot? Lupe dah aku...

Sambil aku makan sambil sembang.. Banyak kali aku offer dia, nak rasa? Nak rasa? Tapi dia tolak. Pastu aku tanya lagi. Yela, serba salah jugakla kan aku makan sorang-sorang, Dia tengok je. Last last dia cakap, blehla... Try sikit. Hihihi... Pastu dia cakap, sedapla.... Makanla kitorang kongsi sepinggan ahahahah... Sekarang bila aku ungkit balik kisah tu, dia cakap.. "Abg sebenarnya nak makan jugak, tapi malu..." hahahaha gelak besar aku. Malu la sangat, lepas tu dia yang abeskan :P

After makan-makan, kitorang jalan-jalan jap dalam KB Mall then balik.. eheheh sekejap je dating. Takleh lama-lama hihihi...

Tu lah kenangannya.. My pumpkin, dulunya, kekasih gelapku sekarang dah jadi suami gelapku dah hahaha.. Panggil dia kekasih gelap sebab dia gelap! hahaha soke-soke hati cakap somi sendiri gelap. Tak sedar diri sendiri pun sama hehehehehehe.. Tadi masa masuk foodcourt tu, aku cakap dalam hati, "baby, ni la tempat mama abah first met dulu hehe...." Dulu datang jumpa-jumpa, kenal-kenal hati budi. Sekarang datang bawak baby dia pulak.. Oh!

Oh hubby, I love you! I miss you! See ya on 15 Nov. 6 hari lagi!

3 comments:

  1. mesti beby suke..senyum2 je dlm perut :)

    ReplyDelete
  2. hahaha..sweetnye.................. :) nanti bila baby dah kuar, boleh bwk gi situ lagi n cerita kat die..mesti die suka!

    murahnye lens tu mal..klu kt sni 3 pairs = RM50..shi igt murah dh tu..xsgka ade lg murah plak..nk gi Klate..nk gi Klate......

    p/s : tq dear sbb sudi jwb kol ari tu.. :)

    ReplyDelete
  3. ummi
    hihihi mungkin jugak tu ehe

    shimawar
    heee kena bawak. tpt bersejarah tu haha... a'ah murah kan. kalo kat kl pn x leh wat camtu huhu... no prob, igt sape la call ehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...