Sunday, October 23, 2011

(VIDEO) Pelumba San Carlo Honda Gresini Marco Simoncelli Mati di Litar Sepang, Malaysia

Assalamualaikum,

Aku tak tau pun sekarang ada perlumbaan Moto GP kat Sepang tu. Tak penah amik tahu pun pasal Moto GP ni. Alih alih petang tadi tengok kat facebook banyak pulak berita pasal sorang pelumba ni mati setelah jatuh dan kepalanya dipijak pelumba yang lain. Urgh ngeri.

So aku cari dekat You Tube videonya.

Silala menonton, might be a bit eerie.



Mesti hentakan terlalu kuat sampai helmet dia pun tercabut.. Hmm.. dah ajal dia... My pumpkin is one of his follower. Minat betul dia dengan Simoncelli ni. Dia ikuti perkembangan Simoncelli dari 125cc, 250cc hinggalah ke Moto GP. Kata my pumpkin, last week Simoncelli dapat no 2 di Moto GP Australia..

Muda lagi orangnya, Baru umo 24 tahun. Macamana la family dia kan? Huuuuu~

3 comments:

  1. kalau dh kena kepala..susah lah nk cakap..

    ReplyDelete
  2. adik saya ada ditempat kejadian. dia kata semua penonton mengamuk sebab pertandingan dihentikan sebab kejaidan tersebut.

    siap baling2 botol ke dalam litar. memalukan sungguh. orang tengah dalam kecemasan, boleh plak penonton mengamuk.

    ReplyDelete
  3. zura
    tula.. kabarnye dia cedera di kepala, tengkuk & dada.

    lina chan
    huh yeke.. takde semangat kesukanan langsung. tak hormat orang yg dah mati. kata minat moto sports..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...