Saturday, October 22, 2011

Ok, Pasni Tak Nak Cakap Ape Dah *Totop Mulot*

Hmmm.. harini kena sound dengan someone.... I was like being blamed by that person. Sedih. Padahal niat aku hanya nak menolong, as a friend. Entahlah. My fault jugak kot. Patutnya kena dok diam diam je. Jangan nak menyebok hal orang.

Sedih sangat bila orang tu cakap, "KAU LA YANG BUAT DIA SEDIH... KAU LA YANG CAKAP MACAM MACAM..."

Sedihnye... Seingat aku, aku cakap sebab orang tu tanya. Aku cakap jela ikut pengalaman aku.. Tak terlintas apa apa pun. Aku cakap jugak sebagai seorang kawan...

Aduh sedihnya, terngiang ngiang lagi kata-kata dia tadi. "KAU LA.. KAU LA YANG BUAT DIA SEDIH.."

Terasa macam jahatnye aku...........................................

Kepada orang tersebut, aku mintak maafla. Lepas ni aku tak nak cakap ape, tak nak masuk campo dah. Aku cuma doakan kau murah rezeki dan dapat yang diingini. Aku selalu doakan..... Jangan tanya aku lagi kalau kau ada apa apa persoalan. Aku bukanla orang yang patut kau cari.... Aku mintak maaf kalau aku yang buat kau sedih. Aku cuma bagitau dengan niat baik sorang kawan.. Maafla kalau kau salah tafsir. Maaf sangat sangat.. I'll zip my mouth...

Sorry!

6 comments:

  1. what's wrong eh sissy?? kt office ek??

    ReplyDelete
  2. dila milin
    dop eh laling huhhu.. balik next month i story mory ye.. edih wuwuwu

    ReplyDelete
  3. sabar ye amal itulah dipaggil dugaan,
    yg penting allah bukak pintu hati kita minta maaf, bukan allah letakan kita dalam ego........ manusia rambut sama hitam, hati lain2....

    ReplyDelete
  4. anonymous
    hmmm.. tu la. tq :)

    ReplyDelete
  5. penah jugak sakit kan hati mber..rase bersalah yg amat masa tue...tp lepas say sorry kat dia...terusrase cm berhati2 nk bergurau ngan sesapa dah...

    ReplyDelete
  6. zura
    hmm dalam kes wani ni, wani bukan bergurau, wani bg nasihat. dan nasihat diberikan sebab orang tu yg tanya.. tahla. tak sangka pulak niat baik tu disalah erti.. katanya bagi pengaruh buruk pulak. sedih huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...