Monday, October 31, 2011

Mahu Bercuti Di Puncak Gunung

Assalamualaikum,

Bulan November ni aku akan ke Sabah. Tinggal kat sana for 4, 5 years maybe? Huu lamanya.. Apa boleh buat kan, suami keje kat sana. As a wife, aku kena ikut tanpa banyak songeh la kan kan kan.. Ala aku takde ape songeh pun. Lagi suka. Aku kan memang takleh hidup tanpa laki aku haha.. Rindu weh dengan bau ketiak dia ekekeke..

Akan menemani aku ke sana November ni ialah me mom and dad, serta my sis and her 2 children. Haa dua orang anak buah aku ni mana boleh berenggang dengan aku. They love me oh haha *perasan*.. So my pumpkin pun dah plan macam-macamla. Nak bawak dorang jalan-jalan. Dah amik cuti siap. Alhamdulillah cuti pun dah approved. Jangan sape-sape datang kaco laki aku yerp wuwuwu...

One of his plan is..... nak bawak my family ni pergi Kundasang.. tempat sejukkkk.. macam Cameron Highlands gitu. Kitorang dah pegi awal tahun haritu, so kali ni dia nak pergi lagi sekali. Aku pun suka la kan.. Dulu pegi as a couple, now pergi as husband and wife. Wah wahh.. rasa macam nak pergi honeymoon jek ni. I think of it as honeymoon la sebab, after kawin memang kitorang takde pegi honeymoon mana-mana pun. Dulu plan nak gi Bukit Tinggi la, tapi hampeh.. dia kena transfer Sabah pulak wuwu.. Takpe, Sabah lagi better. Lebih sejuk kot? Ehe.. kitorang suka tempat sejuk-sejuk nii :P

Then tadi dia dah suruh aku check this one hotel.. Hotel biasa-biasa je pon, not 5 stars punye. Tapi bila baca review, rata-rata tourists cakap the place is quite okay.. View is marevellous cos kat belakang hotel tu lah terletaknya Mount Kinabalu. So kalau takde awan ke ape, blehla tengok. Then, hotel tu pun tak jauh dengan Pekan Ranau, Kundasang.. Nak pegi Poring Hot Spring pun tak jauh. So, it's a good place to stay.

Nantila, dah pegi baru aku bagitau nama hotel tu. Haha dengki kan..

Then tadi my pumpkin asked, "kita nak amik 2 bilik ke 1 family room je?"

T____T

Oh my cik abe..... Amikla 2 bilik!! haha lagi mau tanya..................................................


3 comments:

  1. Best tu.. Slmt jalani kehidupan baru di sana nti ye.. Ore kelate meme suko merantau kan. Take care.

    ReplyDelete
  2. seronok. selamat merantau. jangan lupain kami di sini. sob sob..

    ReplyDelete
  3. mama hanim
    tenkiu kak. tu la, jauh pulak merantau... jale Sabah oyakla dehs :)

    Lina Chan
    tq chan. will never forget ya!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...