Wednesday, October 26, 2011

Cloth Diapers Army Print - Kenapa Saya Beli? :)

Assalamualaikum,

Another item from my waiting list dah selamat sampai juga semalam :)

Front. Senget benget sebab button tak abes haha

Back

Army Minky CD & washable liner Camo

Ada reason kenapa aku beli print ni... Walhal minky tak sesuai pun untuk newborn cos it can be a bit bulky. Tapiiii.. aku beli jugak hahahaha.. Sebabnyeeeee.. my husband yang suruh! Weeehuuuu.. Hepi gile bila hubby lak yang beria-ia suruh beli ekekekeke...

Ceritanya, aku yang meracuni dia...

Aku dah tengok banyak kali dah print ni. Haih berkenan. Sebab army kan.. Ingat nak belila jugak baju ke, ape ke yang ada corak army, pasti my pumpkin suka hehe.. Tapi bila pikir pikir, mungkin tak berapa nak sesuai untuk new born plus duit pun tak berapa nak ada, aku pun KIV jelaa.. dengan harapan lepas ni ada la lagi print army ni..

Nak dijadikan cerita pada suatu hari ni, my pumpkin pergi menembak. Pastu dia citela kat aku harini dia pakai baju loreng (army print). Masa kat Lumut dia takde baju loreng, kat Sabah ni kena pakai. Dia citela, bes jugak pakai baju loreng, siap cakap nak pos gambar kat aku, nak suruh aku tengok hehehe.. 

Then zasss terlintas di kepala aku pasal CD Army ni.. Aku ponnn cakapla dengan dia...

"Abang abang... aritu kan, sayang ada tengok online ni, ada satu CD ni, print army. Loreng. Comel sangat.. Terus sayang terbayang, abang pakai baju loreng, pastu dukung baby pakai CD loreng, mesti comel... Baru nampak macam anak abah..." Tettt tettttt POISON DETECTED hahahahahaha..

Respon dia, "Hah yeke... loreng? Macam army? Comel ke? Mahal tak?" 

Aku racuni dia lagi..... "Murah je bang...Comel.. jap sayang mms... " Gigihla aku snap gambar dari laptop hahaha... 

Dapat je mms tu dia cakap, "comel la yang. Lain daripada yang lain. Belila kalo murah..."

Yaaaa... terus aku senyum lebar hihi..... Terusla pm seller tu nak beli.... Memang murah je pon CD ni cos clearance stock. Aku mampu beli CD CD buatan China ni dulu hehehe.. Yang buatan US, Europe yang mahal berpuluh-puluh ringgit tu, sabar dulu. Kita try yang ekonomi dulu kan. Lagipun aku tak tau baby aku sesuai pakai brand mana.. And tho CD yang aku beli ni tak sesuai untuk diapai time newborn, aku boleh simpan dulu. Tunggu baby besar.

Memandangkan kos nak hantar satu CD macam tak memadai dan tak berbaloi, aku pun belila benda lain jugak. I bought 3 washable liners. Liner ni boleh letak kat atas CD atau Disposable Diaper (DD).. so bila anak poo, kena kat liner tu je. Kalau CD/DD tak basah, blehla guna balik. Just changed the liner. Newborn kan selalu poo and pee sikit je tapi kerap... Jimatla CD/DD tu kan...

Aku beli satu washable liner yang print Camo or loreng tu.. Kasi semangat kat hubby lagi hehehe...

Aku happy bila dia dah tunjuk minat towards CD ni. Before this memang dia tak agree. Katanya, renyah je nak basuh basuh.. Dia tak nak susahkan aku la.. Aku explain la, pakai CD ni jimat... Tetap dia berkeras kata takpe, dia boleh bagi duit untuk beli DD wuwuu.. Tapi aku belila jugak sikit-sikit, using my own money. Dengan harapan dia akan terima jugak penggunaan CD ni nanti. Dalam kepala aku, maybe my pumpkin tak agree sebab dia tak tau benda tu macamana. So ada la satu haritu, aku mms rupa CD. Aku explain macamana nak pakai. Barula dia macam, ok sket.. His response was, "erm macam okla. Takpe kita tengok macamana.. " Lega aku. Memula takut dia marah sebab aku dah beli sikit-sikit. But I assured him that it's not expensive, dia ok jela. Plus aku kan guna duit sendiri, lagila ok dia hahaha...

Aku beli print Army ni sebab nak encourage dia jugakla.... Dengan harapan memula suka dengan corak-corak CD yang pelbagai. Pastu bila dah start pakaikan untuk anak, he will see how good it is, dan dia pun akan enjoy pakaikan anak kami CD, insyaallah :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...