Tuesday, October 4, 2011

Aku Rindu.. Dia?

Assalamualaikum,

Ehem.. nak buat entry jiwangla. Buleh? Bulehla eh.......

Rindu suami saya (as usual la kan..) Sampai suami saya pon naik muak kalo saya asek dok cakap dengan dia saya rindu dia huahuahua.. Sampai hati dia ehehe.. Tapi dah tu yang saya rasa. Tak bleh nak tipu. Memang rindu. Dah rindu kenala cakap selalu kan? Saya teka, lelaki memang malas nak layan hal hal perasaan ni. Tak tough ke kalo layan perasaan? Tak cool ke? Tak hebat ke? Tak jantan ke?

Tapi suami saya ada reason lain.. Dia kata jangan ikut sangat perasaan. Rindu memangla tak terkata rindu. Tapi dalam situasi kami sekarang (LDR), aku patut lebih kuat. Cuba kentalkan hati. Kalau diikutkan sangat rasa rindu macam-macam boleh jadi, stress dan macam-macam lagila. Terutamanya aku yang tengah pregnant ni. So, pesan dia pada aku ialah, lawan perasaan tu. Jangan ikutkan sangat... Ye baiklah. Akan saya ikut. Dan saya memang dah lama tak bagitau dia saya rindu dia huhuhu........... Walhal, saya memang rindu gile gile gile. Sabar sabar.. kuatkan semangat, tabahkan hati. November tak lama dah.....

*erk sekejap aku sekejap saya.tak tetap pendirian macam ni lah ehe*

Tapiiiiii.. harini sesuatu yang luar biasa telah berlaku. My pumpkin texted me.. and says,

"Yang, rindu laa..."

Hahhhhhh.. ini sangat luar biasa hahahaha....

Serta merta rasa macam nak nangis. Suami saya rindu saya.
Rupa-rupanya bukan saya sorang je yang rindu. Dia pun rindu...

Then dia mintak maaf. Dia mintak maaf sebab dia tak layan aku dengan baik. Everytime aku call ke ape, aku cakap aku rindu dia ke ape, dia mesti marah aku. Kalau aku sedih ke ape dia mesti marah aku sebab aku terlalu lemah. Sikit-sikit nangis.. Sikit-sikit nangis. Dia kata dia lupa, aku pregnant.. Dia rasa bersalah sebab dia sepatutnya layan aku dengan baik. Dia mintak maaf dan rasa bersalah sangat dengan aku...

*ok dah nak nangis*

Aku tak pernah salahkan dia. Dia lelaki yang dah diajar untuk menjadi kuat, emotionally, mentally and physically. Dan dia tak pernah tahu macamana nak handle wanita mengandung. Yelah, aku akui, since pregnant ni emosi aku memang tak stabil. Up and down. Lebih-lebih lagi sebab kitorang duduk jauh ni. Lagila dasyat emosi aku ni. So I never blamed him. Blame the unstable hormones I supposed..

Oh suddenly jiwa ni rasa sayu sangat.... Ya Allah, aku sayang dia, aku rindu dia......

Dah tak bleh nak taip. Emosi menguasai diri........

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...