Wednesday, August 17, 2011

Yes, I Am Working on 17 August 2011

Assalamualaikum,

Salam Nuzul Quran semua :)

Warga negeri Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Selangor dan Terengganu cuti kan?

Selamat berholi holi dayy.. Jangan joli joli. Bulan puasa nihhhh... Jangan tido lelama, makruhhhh.. (Jeles sebenarnye ni huahua)

Eh Selangor in the list. Cyberjaya bukan dalam Selangor kah?? Ye ye memang Cyberjaya sebuah bandar dalam Selangor. Memang aku sepatutnya cuti jugak. Tapi, apakan daya, company ni bukan aku mahupun ayah aku yang punya. Huhu company aku tak amik cuti nih sobsob.. Terpaksala datang kerja di saat-saat orang lain sedang enak dibuai mimpi. Esp my pumpkin!

Pagi tadi, as usual lah before turun keje, aku msg dia, "Dah siap yang?"

Laaaaaaaaama tak terbalas sms aku tuh. Nak majuk dah sebenarnya.

Setibanya aku di opis, barula dia reply. " Abg cuti la yang.. Nak sambung tido dulu ye hehehehehehe"

Cehssssssssssssss... 'hehehehe' dia tuh menggugat keimanan aku! Huwaa jeles. Aku nak tido gak. Nantok ni.

Apa boleh buat, tahi kambing bulat. Terpaksala lupakan rasa nak tido nih. Dan bekerja macam biasa. Eh harini aku kerja luar biasa sebenarnya. 2 of my colleagues cuti! They have to take leave sebab nak jaga anak. Sekolah masing-masing tutup kan. Napela anak aku tak sekolah lagi. Kan senang mama nak cuti jugak huahuahua.. Then terpaksala aku cover kerja dorang. No problemo pun sebab kalo aku takde, dorang yang cover keje aku. Inilah yang dinamakan team work. Kan kan kan? :)

Okla, malas dah nak membebel. Nak peningkan kepala dengan kerja.

p/s: I have made a very BIG decision. A decision that will change my life! It's hard but, I have to.. Moga keputusan yang aku buat ni, adalah keputusan yang betul dan terbaik untuk aku, dan keluarga kecil aku yang bakal dibina nanti insyaallah :)

4 comments:

  1. keputusan apa? cer cite.. cer cite..

    ReplyDelete
  2. nak jd full-time house wife ker...hikhikhik

    ReplyDelete
  3. chan, mai

    nanti saya cerita bila sampai waktunye ye ehehehehe

    ReplyDelete
  4. Heheee selamatbekerja ya.. Kami kat Penang nie cuti :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...