Monday, August 1, 2011

Selamat Berpuasa Semua! :)

Assalamualaikum,

Hari ni 1 Ogos bermulalah semua umat Islam menjalankan ibadah puasa selama sebulan. Tapi aku rasa sambutan Ramadhan tak semeriah sambutan Syawal kot? Rata-rata kedai dah buat promotion raya dah huhuh.. Kuih raya pun dah melambak-lambak. Ape-ape pun, selesaikan puasa ni dulu ye kawan-kawan :)

Ni first time aku puasa dalam situasi tengah mengandung. Huwaa dah lapo! Sekarang baru pukul 1 tengahari.. Ada lebih kurang 6 jam lagi nak berbuka kan. Sabar sabar.. Baby pun sabar ye uhukuhuk.. Pagi tadi sahur dengan segelas susu Anmum, 2 bijik pisang, nasi dan telur goreng. Tak cukup ke? Huhu..

Perut dah penuh angin. Kentut non stop! Haih, kalaulah kentut tu boleh membatalkan puasa, dah lama dahh puasa aku ni batal ehehe.. Tapi nehi nehi, kentut tak membatalkan puasa ye adik adik? :)

Selamat berpuasa ye sume. Bulan puasa ni la nak tengok iman kita teguh ke tak dan nak tengok kita ni sabar atau tidak. Semoga kita semua sentiasa memperoleh keberkatan daripada  Allah SWT. Jom sama-sama usaha merebut keistimewaam Lailatul Qadar! :)

3 comments:

  1. cian baby tu dah lapo....bagus, kena ajar dia berposa...hehehe

    klu tak tahan sgt leh je buka, tpi paham2la kena ganti balik..huhuuu


    salam ramadan k :)

    ReplyDelete
  2. dah pregnant ke wani...tahniah....dugaan tue..dh lah 1st time puasa tgh pregnant..

    ReplyDelete
  3. mama noriz
    hehe train dia puasa dari dalam perut lagi.. alhamdulillah hari ni dapat bertahan :)

    zura
    a'ah zura, alhamdulillah dah pregnant :) itulah, memang dugaan... redah ajelaa huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...