Monday, August 15, 2011

Hocus Pocus

Assalamualaikum,

Harini nak focus buat keje kat opis. Sebabnya bos dah ada bunyi-bunyi... Bos berbunyi begini, "Wani tu macam dah takde fokus bila buat keje... Nampak macam fikiran dia jauh melayang. Macam body je ada akt tempat kerja. Tapi jiwa ke lauttttt...." Ke laut la kan dah laki dok laut kehkehkeh..

Aiyaaa bos sudah sound. Scary!

Okla okla saya admit saya memang semenjak dua menjak ni hilang fokus sikit. Ke banyak tak tau la. Nak buat keje memang penyakit M A L A S tu bermaharajalela. Menyerang segenap isi tubuh badan aku nih. Aku suspect kes aku pregnant. Tu pasal jadik malas. Ececece takde alasan lain ke nak bagi. Sian kat pregnant. Asyik kena blame.

Banyak yang aku tengah pikir sekarang ni. Especially mengenai FUTURE. Pikir tentang bagaimanalah rupanya masa depan aku, suami dan keluarga. Dah nak dapat anak, dah layak panggil keluarga la kan? Hmmmm.. especially these 2 weeks. Ada sesuatu yang menganggu pikiran aku. Takleh nak share kat sini lagi. Later dah ada confirmation baru aku kongsi kongsi lu langsi lu tak mati ye? huhuhuhu..

Berbalik kisah bos dah sound tu. Bos bukan sound aku directly. Dia menyampaikannya pada colleague aku. Colleague aku tu la yang bagitau aku. Dia bagitau pon untuk sadarkan aku la. Kan kan? Kalau tak aku sure akan terus hanyut dan hanyut.. Lepas tu dibawa arus ke Lumut eh ehhh :P

Aku nak kena tunjuk kat bos aku masih lagi seorang pekerja yang boleh diharap. Bos tak payah risau-risau ye? huhu..

Jadi harini marilah kita hocus pocus di medan kerja. Tapi kalau dapat tonik pun best jugak ni! Tonik yang dipanggil BONUS kihkihkih.. Untungle korang pekerja kerajaan dapat bonus setengah bulan. Alhamdulillah rejeki la tuh kan. Aku tahun ni takdela nak ngamuk-ngamuk, meroyan jeles dengan orang kerajaan dapat bonus. Sebabnyaaa.. laki aku kan keje kerajaan hahahaha.. Dapatle hasil sikit daripada beliau hihi.. Oh suamikusss, I lap you lah! mmuahh.. Kiss boleh kan dalam bulan pose? Asal tak membangkitkan napsu je kan kan hehehe..

Ah sudahlah merapik. Mari kita buat-buat rajin bekerja! Sejam lagi nak balik ni hehehehehehehe...

3 comments:

  1. hilang fokus dah wani...lawan sakit M tue wani..

    ReplyDelete
  2. bestnya dah ada keluarga. suka2. hihi. aah wani, sila korek dari hubby anda, bonus masuk hari ni..

    ReplyDelete
  3. zura
    hilang fokus asyik dok ingat suami jek ehehe.. baiklah, akan saya lawan!

    chan
    hehe insyaallah.. doa2kan. oh bonus tak perlu korek. husband dengan baik hati bagi tanpa perlu diminta hihihihih..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...