Saturday, August 13, 2011

Aku Allergic Ayam? Oh Tidak!~

Assalamualaikum,

Aku gatal-gatal.. Sibuk menggaru je nih. Takleh tido le malam ni.....

Takleh tido tu ada 2 sebab. Satu sebab sibuk menggarula kan. Sebab keduanya, my pumpkin tak jadi datang! Ceh, tido peluk teddy bear jele malam ni. Baru ingat leh pelok my pumpkin... Tak jadi pulak dia datang. Majuk ngan aku ke apeee... hehe takla. Dia kecapekan. Balik keje dah lewat. Pahtu pegi meniaga cari duit lebih pulak. Mana tak penat. Balik malam dah sakit-sakit badan, dah nguap-nguap. Aku pon tak bagila dia datang. Dah memalam nak drive ni bahaya jugak. Lebih-lebih lagi badan letih. Takpola darling. Kita jumpa raya nanti. Simpan dan kumpul rindu tu banyak-banyak biar jadi setinggi Mount Fuji. Nanti dah jumpa kita runtuhkanla gunung rindu tu ye? :)

Eh aku nak cerita pasal allergic aku ni sebenarnya. Takleh cerita pasal my pumpkin banyak-banyak. Kang keluar cerita blue pulak haha.. Dahle tengah kemaruk rindu kan kan kannnn...

Ermmm tadi aku berbuka dengan member kat luar. Dia ajak aku makan ayam penyet. Kepingin nak makan katanya. Aku on je la kan. Sebab selama ni aku dok pikir, aku allergic sea food je. Ayam no hal..... 

So order la kami 2 set ayam penyet dan sup rawon atau sup daging la dalam bahasa Melayunya.

Aku memang cukup menikmatila ayam tu. Favourite tu! Bagi aku sekor ayam pun aku boleh habiskan sorang-sorang haha..

5 minit kemudian.......... lengan start gatal.... Pastu tapak tangan..... pastu peha.... pastu betis pun gatal. Pastu tapak kaki pon gatal... Penat aku dok gosok kaki kat lantai nak hilangkan gatal. 

Apakah ini????? Tekaan aku, aku allergic ayam. Oh nehi babujiii! Seingat aku last sekali makan ayam ialah pada hari Ahad lepas lah. Malam tu jugak tangan aku merah-merah. Aku makan ayam dalam tom yam dengan ayam percik.

Tidakk. tidakk tidakkk!!

Sedihnye kalau betul aku takleh makan ayam. Kegemaran aku tuhh.. 

Tapi kan tadi pon aku ada makan daging sket. Ada kebarangkalian jugak tu aku allergic daging bukan ayam kan? Jadinye esok aku bukak pose kat luar jugak dengan kawan-kawan UPM dulu. Aku mintak tolong kawan aku belikan nasik kerabu lauk daging bakar.  Kalo esok pon gatal-gatal, maknanye aku allergic daging la tu kan? Bukan ayam. Sekali allergic dua-dua. Abeslah. Makan sayur jele pasni. Huwaaaa...

Anak mama dalam perut ni tak suka ayam ke? Suka la nakk.. Ayam sedapppp huhuhuhuh...

Apa-apa pun pasrah jela. Yang penting, saya sihat dan anak pon sihat! :)

9 comments:

  1. eh bole plak gtu.. sebelum ni mkn ayam ok x?

    ReplyDelete
  2. wan sidah
    sbelum ni ok je. ahad lepas start gatal2. masa tu pon ada makan ayam huhu

    ReplyDelete
  3. saya pantang ayam tapi pantang jumpa lah...

    ReplyDelete
  4. kalau makan gan kuantiti siket x alergic kot..huhu tp kan ade kwan dlu kalau die alergic satu2 bnde..die makan kan juga ..lastly
    alergic tue ilang sndri..heheheh:P

    ReplyDelete
  5. velasrizal
    hahaha okkay...... baru ingat ada geng tadi..

    liza
    ermm xtaula ni bleh makan sikit ke tak hehe.. takut nak try. kang gatal seluruh badan huhu..

    ReplyDelete
  6. tinie
    huwaa sayalah orangnye tu. sedih :(

    ReplyDelete
  7. alergic masa pregnant je kot..

    ReplyDelete
  8. zura
    agaknyela.. sebab pregnant. orang kata time pregnant ni la benda2 pelik dtg

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...