Tuesday, July 19, 2011

Buat Renungan Para Isteri yang Bakal Bergelar Ibu dan Sudahpun Menjadi Ibu :)

Assalamualaikum,

Rasulullah SAW bersabda:

“Apabila seorang wanita redha atas kehamilannya daripada suaminya yang sah, sesungguhnya ia telah mendapat ganjaran pahala seperti ibadah puasa dan mengerjakan ibadah-ibadah lainnya di jalan Allah; dan jika ia merasa berat, letih atau lesu, tidaklah dapat dibayangkan oleh penghuni langit dan bumi, betapa kesenangannya disediakan oleh Allah di hari akhirat nanti. Apabila anaknya lahir, maka dari setiap teguk air susu yang dihisap oleh anak, si ibu mendapat kebajikan pahala. Apabila si ibu berjaga malam (kurang tidur kerana anak) maka si ibu mendapat ganjaran pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba sahaya kerana Allah.”

(HR Ibn Hibban)


Dikopi dan pes dari  http://lenggangkangkung-my.blogspot.com/

7 comments:

  1. wani, post ni ada makna disebaliknya ke? hihi..

    ReplyDelete
  2. wah,sudah ada good news ke???, ce cite...:P

    ReplyDelete
  3. tq utk info bagus ni.. ada rezeki baru ke?

    ReplyDelete
  4. kak wani!! good news perhaps?? :)
    ala..asyik lupe nk jmpa akak ni..bile nk bg hadiah..huwaaa...

    p/s: blender akak da beli lum.. wink3..;)

    ReplyDelete
  5. tahniah amal...

    so ready utk susukan anak sendiri nanti tau...
    sgt berharga moment masa 1st dia breastfeed tu ;)

    ReplyDelete
  6. To all
    heheheheheheehehehehehehe.. sume orang dah tak sabar eh nak tau wani dah ada baby belom... tungguuuuuuu, nnt wani cite ehhh ehehehe...

    renungan ni untuk kita bersama. untuk kita tahu bahawasanya kita ni bertuah dilahirkan sebagai seorang wanita :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...