Sunday, June 26, 2011

Yayy, dah beli handphone baru! :D

Assalamualaikum,

Terima kasih pada Ije & Mama Noriz yang beri cadangan kat entry aku pasal handphone hari tu. Aku dah beli dah pon handphone eheh.. Sorry tak ikut suggestion korang sebab aku macam tak mampu nak beli hanpun yang korang suggest. Mungkin kalau saya dapat pembiayaan lebih sket maybe saya bleh belila hihih.. Tapi ni pembiayaan peribadi makanya terpaksala berpada-pada bila membeli. Aku beli handphone yang murah-murah aje. 

Nak kena jaga bebaik handphone ni. Biar bertahan lama sket. Last handphone bertahan 2 years je. Aku la tak reti jaga. Pastu time emo buat tak sedar diri. Sesuka hati baling ke dinding. Bajet banyak duit ar nak ganti baru, hamik ko bape bulan ni baru mampu beli lain... Padan muka sendiri. So lepas ni tak mau lagi kejadian yang sama berlaku. Nak jadi pengguna dan tuan punya yang baik. Emo emo kalu, takmo baling hp. Nak baling benda lain pulak. Ape eh? Ada cadangan? huhuhu.. Agaknye aku kena beli stress ball sebijik...

Apa brandkah handphone yang saya telah beli? Sony Ericsson of course! hehe.. Aku memang dah jatuh chenta dengan Sony. Though after last handphone rosak haritu aku dok pakai Nokia, still teringat-ingat kat Sony. I always adore Sony punye camera and sound. Gambar memang cantik and sound pun kuat. 

So here's my new phone :)

Sony Ericsson Elm J10i2



ModelSony Ericsson Elm J10i2
Form factorBlock
Networks2G - 850/900/1800/1900
3G - 900/2100
HSCSDNo
GPRSYes
EDGEYes
UMTSYes
HSDPAYes
HSPA+No
WiMAXNo
LTE (4G light)No
WLAN / Wi-FiYes
Weight90 gram
Dimensions (HxWxD)110 x 45 x 14mm
BatteryNA
Standby time (h)430
Talktime (m)600
SMSYes
MMSYes
EmailYes
IrDANo
BluetoothYes
USB ConnectivityYes
GPSYes
JavaYes
FM RadioYes
CameraYesExample photos
Camera resolution5 megapixels, 4x digital zoom, autofocus, smile detection
Camera Flash/LightYes
Second CameraNA
Video recordingYes
Colour displayYes
Number of colours16,777,216
Display resolution (WxH)240 x 320 pixels
LCD Inch2.20
Second DisplayNA
TouchscreenNo
Memory280 MB. Expandable up to 16 GB with microSD card
Ringtones / Music file formatMP3, AAC
MP3Yes
GamesYes
CalendarYes
VoicedialingNo
Predictive textYes
Browser2.0 XHTML, HTML
RSS readerYes
VoicememoYes
PC SynchronizationYes
SyncMLYes
CPUNA
Operating SystemOther
WebsiteWebsite 
NA = Not Applicable. No data available






Baru sehari guna jadinye tak sempat nak explore habis lagi. Gambar ok jela huhuh.. Cuma kena pandai-pandai adjust. Aku kan malas, reti nak snap snap aje. So far takde masalah problem lagi and hopefully takkan ada la. Oh cumanya WiFi macam belum ok. Aku dah try connect tapi tak dapat. Eh dapat connect tapi bila nak masuk webpage tu macam tak boleh. Agak frust sedikit di situ. Or maybe wifi connection kat tempat tu very low ke ape aku tak taula. Nantila try lagi.

Doa-doala handphone ni bertahan lama yeeee ehehehe

Dah ada henpon berkamera ni, tidak sah kalo tak tempek muka sendiri dalam blog kan kan kan :P

@Ikea


3 comments:

  1. tahniah... sony mmg best kan!

    ReplyDelete
  2. mama noriz
    yess, sony memang terbaik! ehehe

    zura
    tak jugakle. dah malas pulak nak snap snap gambar huhuh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...