Tuesday, June 7, 2011

Dengan Sekali Lafaz....

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, aku kini sudah sah menjadi isteri kepada sang kekasih tercinta. Tanggal 4 Jun 2011, akan sentiasa menjadi ingatan, insyaallah. Hari paling bersejarah dalam hidup aku. Menandakan peralihan baru dalam hidup. Dulu sorang diri, sekarang dah berdua. Berdua pulak dengan seorang lelaki yang akan memimpin aku di dunia untuk mendapat keredhaan di akhirat nanti, insyaallah...

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat majlis akad nikah kami berlangsung dengan baik. Despite of many problems before that. Bukan problem ape pun, problem buat keje last minute. Aku lah tu, esok nak akad nikah, malam ni baru nak pegi cari tudung. Dan macam-macam lagila keje last minute. Terima kasih banyak-banyak kepada ahli keluarga yang banyak membantu sedangkan dorang pun ada keje sendiri. Terima kasih. Jasa baik kakak-kakak, abang-abang, adik, mak dan ayah takkan Wani lupakan. 

Ada lagi problemnya, on the day itself. Tok Imam yang nak nikahkan kami tu datang lambat. Janji pukul 11 pagi, pukul 12 tengahari pun tak nampak batang hidung lagi. Padahal dah remind dah tu. Tapi biasalah tu. Musim orang kawin, Tok Imam pun sibukla. Lagipun kitorang adakan majlis kat rumah, jadi mungkin amik masa jugakla untuk Tok Imam tu sampai. Aku tak risau sangat Tok Imam lambat sampai sebab pengantin lelaki dah ada kat luar haha.. Tok Imam lambat takpe, jangan pengantin lelaki lambat sudeyyy huhuhu..

Alhamdulillah, alhamdulillah, pengantin lelaki pun steady je. Sekali lafaz saja maka sah la kami sebagai suami isteri. Macam tak percaya jugak. Bertahun-tahun bercinta (takdela bertahun-tahun pun. Baru je ni), berbulan-bulan merancang, tapi hanya dalam masa beberapa minit je kitorang dah sah kawin. Ish memang senang ajelah! Preparation je yang pening hehe.. Seriously, bila my pumpkin (my husband now) lafaz nikah then saksi pun kata sah, Tok Imam pun bacakan doa, fuhhhhh.. lega beb! Rasa macam terlepas segala beban yang dipikul selama ni.

Dah habis baca doa, mak peluk aku. Ingat lagi masa peluk tu mak cakap, "Wani dah jadi isteri dah sekarang. Jadilah isteri yang baik..." Pehh, sebak :'( Termenangis jugakle. Then peluk mak mentua, adeh lagi sebak. Nasib baik tak menangis lebih-lebih. Aku ni ratu air mata gak ni ehehe.. Takleh nangis lebih-lebih, kang uduh lak mekap :P

Panjang membebel.... pendekkan jela ek. Saya cuma nak cakap, saya dah jumpa ketenangan yang saya cari selama ini. Alhamdulillah Ya Rabb.. :)


10 comments:

  1. hu3...uplod pic bnyk2 ag..
    nk tgok..
    erm..tu time nikah ek..
    warna sama la cm kita nk buat...
    ngeh3....

    selamat pengantin baru n tahniah :))

    ReplyDelete
  2. nor suhaiza
    hehe a'ah ni time nikah. mmg dari awal dah plan nak pakai baju kaler lilac time nikah sebab sanding pakai putih. takkanle nak pakai sume putih kan huhuhuh.. nnt sy upload k :)

    thank you!

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. dh jd isteri org dh mek soghe ni... hihihi...

    welcome to the club and tahniah! :D

    ReplyDelete
  4. selamat pengantin baru wani..semoga menjadi isteri solehah.. :)

    ReplyDelete
  5. wah, bestnye!! tahniah! selamat pengantin baru. semoga kekal bahagia bersama hingga ke akhir hayat. ;D

    ReplyDelete
  6. ryehanna
    hehe terima kasih! dah join club navy wives dah ehe

    zura
    tenkiuuu zura :D

    riza
    kawin memang best! haha.. terima kasih banyak2 :)

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru dan tahniah :)

    ReplyDelete
  8. wah, tahniah! kahwin sudah kamu..!

    ReplyDelete
  9. schult
    terima kasih! :)

    nuriz
    thanks dear!

    cengkih78
    alhamdulillah kak, dah sampai seru :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...