Monday, June 20, 2011

Bye bye Husband. I'll Be Missing You :'(

Assalamualaikum,

Semalam dearest husband dah balik Lumut. Tinggallah aku sorang-sorang kat Putrajaya. Tinggallah aku tido sorang-sorang huahuahua (itu yang paling penting). Maka bermulalah episod PJJ kami. Orang lain PJJ dapat Master atau PhD. Aku PJJ dapat ape tah ni?

Sedih....

Macamla tak biasa duduk jauh. Erm memang tak biasa. Dulu duduk jauh sebagai kekasih je. Sekarang dah tukar status. Dah jadi isteri. Bila dah jadi isteri dan masih duduk jauh, sedih sangat rasa. Kalau ikut hati, dah lama aku resign and duduk je kat Lumut. Jadi housewife pon jadilah. Tapi bila pikir balik secara tenang, it's not that easy. Banyak benda kena pikir. No worries, this will be only for a while. Temporary je nih. One fine day, I'll go there and stay with you honey! *Sesi sedapkan hati*

Semalam memang berat hati nak lepaskan dia balik. Sobsob.. kalau boleh peluk, aku peluk dah dia erat-erat, tak bagi pergi. Tapi ada akak aku, jadi kena behave hehehe.. Salam pun salam cium tangan je. Nak cium lebih-lebih kang jadi aksi tak senonoh pulak depan akak aku hahahahaha.. Behave behave.. Bila dia naik kete, I tried not to look at him. Air mata dah bergenang. I can see that he's looking at me. Mungkin dia pun berat hati nak tinggalkan aku...

Bila dia dah pergi barula air mata gugur sikit. But still aku tahan. Tak nak akak aku nampak. Malulah dah besar camni pun nangis. Kan kan.. Then aku busykan diri. Tak nak ingat sangat that I am now all alone. Aku cuci baju, cuci pinggan mangkuk, kemas beg etc etc.. Buat-buat sibuk tapi masih teringatkan dia huhuh..

So I ended up calling him...... Huwaaa, dengar je suara dia, terus nangis macam kanak-kanak. Even now pun menaip dengan air mata bergenang di bibir mata :'(

I really missed him................

Aku kena kuat kan? Macamana nak kuat kalau ubat kuatnye takde huahuahua..

:'(

2 comments:

  1. hehe...sabar ye wani..ade hikmah tue..

    ReplyDelete
  2. zura
    huhuh baiklahhhh.. saya akan cuba bersabar :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...