Friday, January 28, 2011

Aku Dah Sedia Ke?

Assalamualaikum,

*Entry love life lagi. Jangan baca kalo tak suke.*

Erm.. siang tadi jenguk blog Ryehannaz: Remember When ni. Well she's a navy wife. And latest entry dia sedih gile huhuhu.. Imagine ko tengah sarat mengandung, encik suami pulak kena pegi belayar sebulan. Masa-masa nilahh dia nak kena pegi ye? Dah tu pulak takleh ada pengecualian. Dah tugas kan? Ape boleh buat. And navy wife, being the toughest job in navy..terpaksalah turutkan saja.

I asked her to be strong.

Lepas tu aku pikir balik. Kalau benda ni jadi kat aku jugak, will be strong enough? Kuat ke aku nanti?
Aku tahula aku ni tak kawin lagi dengan dia and don't know when pun lagi (some time this year, insyaallah) but I have to prepare myself from now on kan?

Sekarang time bercinta pun dah duduk berjauhan, dah belajar erti rindu. Aku rasa aku boleh handle la. Tho awal-awal dulu saangat susah! Sekarang, susah jugak tapi cuba buat-buat senang. Tapi ni time bercinta, dah kawen nanti sure feeling dia lain kan? Kitorang pun planning few months after kawin nanti kitorang duduk separate dulu. Dia di Lumut, aku di Cyberjaya. Tapi, mampu ke aku nanti? Macam tak je huhuhu.......

And kalaulah situasi Ryehanna ni terjadi pada aku jugak, will I be strong enough to handle it? Huuu takutnye!

Tapi orang kata, kalau dah sayang, kalau dah cinta dan kasih, ape-ape dugaan pun kita sanggup hadapi kan? Macam ayat cliche time bercinta, lautan api pun sanggup ku renangi.. I will be strong. Insyaallah....

To Ryehanna and other navy wives yang terpaksa bersendirian apabila suami belayar atau bertugas, kuatkan semangat. Pasti ada hikmah di sebalik semua ini. Insyaallah.




p/s fuh fuhh mintak mintakle kapal mypumpkin tak gerak sampai bile bile huhuhuhuh

6 comments:

  1. eh jap...jap... ko tarikh tahun ni jgak eyh? akmal pon dh bt kejutan td...ni ko lak. so announce cpt2 tarikh beb! haha senang nak arrange...rmai tol kawan2 BPAS jd Puan thn ni... :)

    ReplyDelete
  2. yeah... agree wif shida! hope bgtau awal2 la tarikhnya... senang nak plan. mana tau tersama dgn i ke... ahaks... ;p [sila belasah sy! haha]

    PJJ ni mmg susah... menguji emosi, mental, fizikal dan yg berkaitan. semuanya boleh dilakukan dgn satu sikap je... sabar. xpe... kesabaran itu akan dibalas dengan kemanisan jua 1 ari nti... keep smiling, darling!! love u... (^__^)v

    ReplyDelete
  3. huhu.. thanks cos link blog...

    jadi isteri navy ni mmg byk cabaran... hrp2 bersedia lah yer.. :P

    ReplyDelete
  4. shida,
    ouh akmal dah buat announcement apekah? dia kawin tahun ni gak ke? wah2 ehehe.. ko bile laks? :D

    yana sayang,
    insyaallah dah sampai masanya saya uar2 kan ehehe.. skrg tarikh pon xde lg. berangan je lebeh! haha.. oh yes, i agree with u dear, sabar tu sgt penting. sgt2 penting. luv u 2!!!!

    ryehanna,
    hehe u r welcome :) told u before ur blog inspires me eheheh... mmg nak kena bersedia lah ni. jadik isteri navy hati kena kering jek huhu mari sama2 kita keringkan hati huhu

    ReplyDelete
  5. dugaan berat tue...betul2 menguji emosi tue wani...

    ReplyDelete
  6. zura,
    berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...