Tuesday, May 18, 2010

Benefits of Green Tea

  • Reducing cholesterol levels
  • Aiding weight loss
  • Reducing risks of cancer
  • Helping to stabilize diabetes
  • Slowing down the ageing process
  • Improving levels of healthy bacteria
  • Improving mouth and dental health
  • Replenishing skin
  • The antioxidants in green tea are able to eliminate and neutralize dangerous free radicals (caused by oxidzination) present in the body.
  • Increase the rate of the bodies’ metabolism, which in turns speeds up fat oxidation – this encourages weight loss.


~Jom ramai-ramai minum Green Tea. It's good for your health :)

Thursday, May 13, 2010

Thomas Spirit!



Aku sekarang tengah teruja, terexcited dengan Piala Thomas yang sedang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil. Aku memang minat sangatla badminton neh. Main tak pandai tapi tengok memaaaang pandai eheh..

1st game aku tgk lawan Jepun tu.. Huh memang dasyatla kan kita kalah? Tapi ape boleh buat, rezeki takde di pihak kita. And jujurnya aku pun rasa ada player kita yang nampak macam tak bersungguh-sungguh bermain. Aku nampak macam tu la, tapi pada empunya badan yang sedang bertarung kita tak tau keadaan dia kan. Kes pemain emosi, nak marahkan penyokong, aku pun setuju tak patut dia bertindak sedemikian. Tapi bukan salah dia. Dia manusia biasa. Ada hati dan emosi. Bila dah tak terkawal, tertekan, ape-ape pun boleh berlaku kan. Diri sendiri la yang kena kawal. Apa-apapun, jadikan pengajaran....

2nd game lawan Denmark memang marvellous and very nerve-wrecking! Alhamdulilah, hasil konsentrasi dan usaha kuat, pemain-pemain kita berjaya. and now, caci maki dah bertukar kepada puji-pujian..biasala tu kan ehe..

Tomorrow, semi final Malaysia vs China. Huh, sure dasyat. China dah memang terkenal dengan kehebatan dorang dalam badminton ni. Well, dorang juara bertahan kan? Kalau Malaysia dapat kalahkan China, it is a miracle, I think. Well, let's hope for the best. Pada yang berpeluang menonton secara live di stadium, cheer for our team til ur hearts drop ok? Huh, how jealous I am with those yang dapat menonton live depan mata. Tengok dalam tv pun dah cukup menggerunkan, apatah lagi depan-depan mata kan?

 Ayuh Malaysia! Kembalikan semangat '92. Kembalikan Piala Thomas to where it belongs! :D

Saturday, May 8, 2010

What Day is Today?

Today is...

NO SOCKS DAY!


~ It's time to free your toes, dan juga hari untuk menghilangkan bau hapak kaki hikhik~


Nasib baik hari ni cuti.. Kalo tak, ada yang pegi sekolah tak pakai stokin. Mau kena denda pusing padang hihi

Friday, May 7, 2010

Aktiviti Menghilangkan Stress

Hahaha.. cuba teka apa 3 orang ahkak ni tengah buat?

Tak tahu?

Teka lagi..
Tak tahu jugak?

Eheh, mengade jek alwaniamalini ni kan..cakap jele..nak main teka-teka lak, ada yang nak kena hempuk ni kan 
T___T

Ahkak ahkak tu sebenarnye sedang bermain Wiiiiiiiii.... Semalam after work, kitorang main badminton for one hour n a half. Dah penat-penat, kitorang masuk cafe, pasang aircond, pekena milo ais kaw kaw from drinking machine and then layan bowling dalam Wii.. Gambar kat atas tu menunjukkan otai tengah main tu.. Duduk relax jek.. Strike wooo ehehe...


Ahahah senget plak..sila sengetkan kepala anda juga ye ;)



Macam-macam gaya ada hihihih.. Sekali-sekala main-main macam ni after one long day of hardwork memang syok. Relieve la jugak stress tu sikit-sikit..

Oh, who's the winner that day? It was ME! ahaha.. Unfortunately no picture of me. Aku kan very humble orangnye.Dok kat belakang dahla ahaha *perasan* Padahal takde orang nak amik gambar aku sobsob.. Cakap besar aku ni, setakat main dalam wii blehlaa..cuba main btol-btol, mau masuk longkang jek muehehehe


By the way, it was fun. 
Really. :)

Wednesday, May 5, 2010

You Are Never Alone


May the angels protect you
Trouble neglect you
And heaven accept you when it's time to go home
May you always have plenty
Your glass never empty
Know in your belly
You're never alone

May your tears come from laughing
You find friends worth having
With every year passing
They mean more than gold
May you win but stay humble
Smile more than grumble
And know when you stumble
You're never alone

Never alone
Never alone
I'll be in every beat of your heart
When you face the unknown
Wherever you fly
This isn't goodbye
My love will follow you stay with you
Baby you're never alone

Well, I have to be honest
As much as I want it
I'm not gonna promise that cold winds won't blow
So when hard times have found you
And your fear surround you
Wrap my love around you
You're never alone

Never alone
Never alone
I'll be in every beat of your heart
When you face the unknown
Wherever you fly
This isn't goodbye
My love will follow you stay with you
Baby you're never alone

May the angels protect you
Trouble neglect you
And heaven accept you when it's time to go home
So when hard times have found you
And your fear surround you
Wrap my love around you
You're never alone

Never alone
Never alone
I'll be in every beat of your heart
When you face the unknown
Wherever you fly
This isn't goodbye
My love will follow you stay with you
Baby you're never alone
My love will follow you stay with you
Baby you're never alone



* For those who felt like they are alone - well, you're not.. Your loved ones will always be with you, through thick and thin.

* Ini bukan untuk peminat Liverpool ye? :P

Tuesday, May 4, 2010

Senyum pastu Cabut!

Assalamualaikum!

Mulakan entry harini dengan senyuman. Barula manis je blog ni kan? Jangan ada semut hurung sudah....

Apa khabar semua? Hopefully you guys doing great with whatever you do. Aku macam biasa. Alhamdulillah sihat walafiat. Kerja juga seperti biasa. Hidup bagaikan rutin. Hari-hari buat benda yang sama je. Kadang-kadang rasa bosan jugak. Tapi, aku bersyukur. Sekurang-kurangnya aku masih hidup kan?

Owh, today's is my good friend's birthday, Cik Hani! :) Happy birthday my dear friend, aku doakan ko dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan jodoh dengan pakwe ko tuh.. cepat-cepat naik pelamin. Aku nak merasa makan nasik minyak ko nih ehehe.. Aaa aku tau ko nak kata aku tipu cakap tak nak makan nasik dah kan.. Well Cik Hani, nasik minyak ko punye pasal, aku ketepikan diet aku eheheh..


Gambar cilok dari Facebook beliau. 
Well, beliau memang sedikit gedik dan kuat makan orangnye hihihihi..




~Amal lari sebelum Cik Hani bantai dengan penyapu. Cabuttttttttttttttttttttttttttttt!!~

Sunday, May 2, 2010

Happy Sunday!

What a bright Sunday today... hari ni aku bangun awal. Baldi penuh dengan tudung yang belum berbasuh. So, terpaksala rajinkan diri kan (i actually hari-hari pun rajin, cua harini terlebih rajin hihih).. Siap-siap membasuh, my sister ajak keluar breakfast kat KFC Equine. 


Makan ni tadi. Gambar Google je sebab hp tinggal. Sedap jugak, dalam tu ada sausages, scramble eggs, hash brown pun ada, tomatoes, cheese, yum yum sedap dan kenyang :) Thanks my sis for the breakfast..

Oh, cakap pasal KFC ni kan, I got great (or bad?) news yesterday "KFC is opening in Cyberjaya!!!" Hahahaha.. one more new food place at Cyber.. Waa dh banyak tempat makan dah kat Cyber. Takde la aku asyik ulang alik pergi Terminal//Mak Teh//Teminal je hari-hari for lunch :D Kena plak KFC ni bukak dekaaaat sangat dengan ofis aku. Lagila convenient kan? BUT! Ada BUT, aku rasa kan, dengan ada nya KFC dekat Cyberjaya ni, maunye makin gemok aku huwaaaa.... Macamana tu? Certainly this is not a good news, it's a really really BAD news :(




Ahhh..lupakan tu semua, yang penting, kita happy on this wonderful, sunny and bright Sunday :)




Saturday, May 1, 2010

Selamat Hari Pekerja!


Google celebrating Labour Day. Nice!

Selamat Hari Pekerja semua.. Semoga kerja yang kita lakukan setiap hari, memperoleh keberkatann daripada Yang Maha Esa, dan semoga rezeki juga melimpah ruah buat kita.  Insyaallah..
Cepat je masa berlalu.. Dah hampir 2 tahun aku bekerja, mncari rezeki buat menjamin hidup di masa hadapan. Gaji aku takdela dalam 7/8/9/10k sebulan, cukup-cukup makan sahaja. Tapi, ahamdulillah, dapat jugak aku hulurkan duit buat mak dan ayah tiap-tiap bulan. Aku rasa sudah menjadi kewajipan buat anak memberi duit pada mak dan ayah setelah bekerja. Dulu masa belajar, mak ayah yang tiap-tiap bulan hulurkan duit. Sekarang, kita dah pegang duit sendiri, apa salahnya hulur seratus dua kan?


=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...