Friday, April 30, 2010

I am backkk, eberibadehh!~ & jangan tertipu!

Assalamualaikum..yuhuuu uuuu uuu...

I am backkkk uolsss!! Hahahaha.. laptop akhirnya selamat dibaiki. Janganlah rosak lagi ye incik laptop shayang :)

So, bolehla nak berblogging sakan balik. Insyaallah, kalau rajin, setiap hari ade la entry tahapehape dari saya. :)

Hari ni ada citer besh.. Tengahari tadi, sedang saya khusyuk bekerja, hp saya berbunyi. Nombor yang tertera ialah 03-79482818. Aku angkat jela kan. Mana tau hal keje ke sebab semalam nombor yang saa pun ada call tapi bila aku angkat, dia letak (segan-segan lak dia nak bercakap)..Kali ni aku angkat, terdengarla suara sorang mamat ni. Dia perkenalkan nama dia. Tah ape nama dah, tak lekat lak dalam kepala aku ni.

Dia tanya, "Cik free tak sekarang? "
Aku jawab, "saya tengah keje laa.." Boleh lak tanya aku free ke tak. Orang tengah busy men Facebook, kacau je (oops kantoi ehehe)..
Then dia tanya aku, "bila agaknye saya boleh call cik balik?"
Wah wah..ni bunyi macam sangat penting ni. Aku tanya dia balik, "awak call ni pasal ape ye?"  
" Saya call dari Celcom dan saya nak buat promosi tentang pertukaran nombor cik ni dari Maxis ke Celcom."
Aku terkedu sekejap setelah mendengar ape yang dia cakap tu. WTH??? Memangla nombor depan aku bukan 013/019 but 014-8. 014-8 nombor Celcom laaaaa.....
"Nombor saya dah memang nombor Celcom laa..buat ape pulak saya nak tukar ke no Celcom lagi?? Ape ni, orang Celcom sendiri tak tau nombor saya ni nombor Celcom???" Aku dah hangin dah. Nak menipu aku pon agak-agakla. Bagila tipu yang bernas sket. Adeii.. hampeh tol..
Terus dia tergagap-gagap, "owh ye ke..dalam sistem ni tunjuk nombor cik ni nombor Maxis. Sistem kita salah kot ni.." Banyak cantik.. dan dan cakap sistem salah..  . Musykil betul aku, macamana Celcom boleh tak tau nih..ish ish ishhh..  Abes yang aku dok dapat SMS hari-hari dari Celcom tu ape cerita? Ni yang nak complaint kat Celcom nehhh....

Atau ini kes telecommunication fraud? Sekarang ni kan macam-macam kes tipu ada. Yang SMS kata sim kad kita bertuah, menang duit juta-juta and macam-macamla. Yang kes call macam ni pun banyak. Mintak no IC la..no akaun la.. Huh bahaya bahaya.. Tah ape dorang buat dengan maklumat kita tu.. Memang kena betul berjaga-jagala.. If let say dorang kata there's something wrong with our number so they need our IC number or whatsoever, cakap je ngan dia, it's ok, saya akan pergi ke centre yang berdekatan dan uruskan sendiri.

Jangan percaya dengan panggilan-panggilan atau SMS ni semua. Berhati-hati ya? Jangan biarkan diri anda ditipu!

Take care all.. :)




p/s Google nombor yang call tu. Then dapat cerita ni. Macam-macam laaaaa....

Thursday, April 8, 2010

Ape Cer??

Assalamualaikum~

I'm feeling okay now.. Thanks to those yang concern. Appreciate it the most! Sekurang-kurangnya saya tahu ada yang prihatin terhadap saya. Thanks kawan-kawan :)

Ape cerita lately ye? Actually I have lots of stories in mind, tapi susahnya nak ada peluang nak bercerita kat blog ni. Dah tak macam dulu. Of course the main reason is aku tak boleh nak online 24/7 macam dulu lagi. Laptop yang masih tak dibaiki, broadband pun line dah kena bar (saje malas nak bayar..leh tak gitu?hihi).. Then, kat office pun, I'm a bit busy. Bit ke? Very busy la.. Macam-macam keje nak buat, tambah pulak dengan proses shifting work I'm having now (will tell you guys the story later).. So, memang tak boleh nak curi-curi masa nak online la. FB boleh (oopss kantoi :P) tapi tak selalu.. Time-time free or during lunch hour bolehla kan.. Like what I'm doing right now :D

Insyaallah, dah ada peluang dan masa nanti, I'll blogging like crazy macam dulu-dulu lagi :D

Till next entry, take care all!

Cheers :)

p/s: Tangan kanan sakit..sebab kelmarin saya buang tebiat main badminton. Oh, habis pecah segala lemak! :D

Saturday, April 3, 2010

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...