Tuesday, December 28, 2010

Kembali ke Sekolah!

Assalamualaikum,

Aktiviti pada hari Selasa yang mulia ini ialah membalut buku sekolah! Bukan buku aku, aku dah laaaama abes sekolah ehehe.. Tapi buku sekolah anak buah aku yang sorang ni, Khaleeda Hanin.. Tahun depan dia masuk darjah 3.

Hanin or Hunin as what I always love to call her ehehe

Memandangkan Macik Wani dia ni cuti lagi hari ni, aku pun volunteer la balut buku sekolah dia. Sesambil nak show off la kat dia, Macik Wani pandai balut buku tau ahaha..

Almost 14 bijik buku dibalut. Hebatlah Macik Wani ahahaha


Erm minggu depan dah sekolah nak dibuka. Korang yang ada anak tu dah prepare belum semua benda? Baju sekolah, kasut sekolah, beg sekolah, huish banyak jugak tu kan belanja. Bayangkan lak zaman anak aku sekolah nanti. Tah tah dah tak pakai buku. Pakai laptop pulak ke kan. Tak pon ipad. Hoh budak-budak bawak ipad gi sekolah tuuu.. Gile ahh.. eh asal aku berangan lebih-lebih nih..... Ape-ape pon, tak salah kalau kita berbelanja lebih untuk anak-anak. Untuk kesenangan dorang jugak. Tapi dalam nak memberi kesenangan tu, ajar-ajala jugak dorang ni bersederhana. Jangan ajar anak anda hidup terlalu mewah, takut nanti, esok esok pijak kepala! " Daddy saya nak tu! Daddy saya nak ni! Daddy kenapa orang tu ada saya takde. Saya nak jugak!" Hish...bahaya tuh... Terbayang cite Anakku Sazali...........

Aku ada sorang lagi anak buah yang nak bersekolah tahun depan. Darjah satu. Si noty Khalis Haikal. Ni lagi sorang, petah sangat bila bercakap. Moga-moga kat sekolah nanti dia jadi student yang baik. Tak noty noty macam kat rumah huhuh... Tak boleh bayangkan macamana first day dia kat sekolah nanti. Kan selalu tengok dalam berita budak-budak nangis bila masuk kelas. Mula-mula je kot macam tu kan. Dah ada kawan, dah suka dengan environment sekolah insyaallah perlahan-lahan dia akan suka. It will take some time. Parents kena sabar. Cikgu laagila kena sabar. Jadi cikgu sekolah rendah ni memang banyak dugaan. Respect sama mereka! :)

Khalis ialah budak lelaki di sebelah kanan. Tengok muka dia, noty gile! Hish~


Selamat kembali ke sekolah kiddos!!
 :)



p/s Alamak, sok aku kembali bekerja. Huwaaaaaaa :'(

2 comments:

  1. sgt berbelanja utk budak2 p sekolah. setakat ni, mama n abah bajet rm500 utk budak akim tu... huwaaa kan best kalu dpt soping kat sabah! hahaha

    ReplyDelete
  2. yana,

    itule pasal.. huu nak p sabah ni pon mana nak cekau duit neh.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...