Sunday, December 26, 2010

Dulu Kecik Sekarang Dah Besar :)

Assalamualaikum,

Tah ape ape kan tajuk. Memangla lepas kecik besarla. Takkan nak kecik forever and ever? Jangan jadi macam anak buah aku si Khalis yang noty tu. Kalo cakap pasal sekolah (dia darjah satu tahun depan) mulala dia cakap, "Khalis tak nak jadi big. Big not fun. Khalis nak jadi six years old forever!" Wah wah sedap je dia bercakap ehehe..

Nak tunjuk kucing aku ni sebenarnye. Dulu adik aku tunjuk gambar time baby. Kecikkk je lagi. Pastu tunjuk lagi sekali gambar dah besar dah sket. Sekali semalam adik aku tunjuk gambar latest kucing-kucing tu. Ish dah besar! Dah lain dah muka ehehe... Dulu comot, sekarang hensem sikit.



Ini masa baby lagi. Muka bulat bulat, gebu gebu lagi time ni..


Ni dah besar sikit. Tengah menyusu mak dia, Motam :)

Kat bawah ni gambar latest aku dapat dari adik aku. Dorang dah besar! See see duduk dalam sangkar kecik macam dah penuh sangat. Dah tak muat ehehe.. Muka masing-masing dah lonjong, bujur. Dulu bulat-bulat...



Yang hitam ni, compare dengan dia masa baby tu lain sangat kan. Kaler mata pun lain... Comey! :)

Paling obvious berbeza yang kaler oren kat bawah ni. Sila bandingkan gambar atas dan bawah:

                                                                                                        

Atas gambar masa kecik, bawah gambar latest :) Perangai masih sama, still suka duduk dalam bekas makanan. Tak senonoh betul hehe.. Tapi comel kan dia? Kecik-kecik tak cute sangat. Dah membesar bagai johan ni cute pulak dia... Pastu suka mencapap, tahu je orang amik gambar dia. Terus posing ehehe..



Hehe comelnye! Geram nak peluk cium!! 
Sorile sangkar kotor yang amat. Ni gambar pagi-pagi sebelum bawak dorang kuar and bersihkan sangkar :)


LOVE THEM TO THE MAX!!!



More photos of them masa kecik-kecik in my previous entry: Yang Berbulu Itu Kegemaran Saya!

3 comments:

  1. ololololo.. gambar dalam sangkar memang sempit.awat duduk sangkar mcm tu. nak g mana? tak muat dah.. =))

    kalau dapat amek gambar tengah ebrmain2 lagi best. ekekekeke

    ReplyDelete
  2. kihkih..penggemar kucing gk nih ek..
    jd pengikut si tedi tuh

    ReplyDelete
  3. tedi,

    sangkar ada lagi yang lebih besar.tp bg kat ibu ngn anak yg baru jumpa kat tong sampah... terpaksala besempit2 dalam sangkat kecik ni dlu ehehe..

    jmr,
    penggemar yang amat ehe.. memang pengikut tedi pon :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...