Sunday, November 7, 2010

World Walking Day - Mari Join! :)

Assalamualaikum,

I'm updating blog guna old editor. New editor tu cam tingtongtingtong jek. Huh nyampoh..

Anyway, tadi masuk blog tah pape aku di pagi hari - dah jadi rutin dah skarang, pepagi usha blog sendiri dulu hihi. Ternampakla iklan nuffnang tengah menari-nari. Wallaweyy teruja! Bukan ape, aku kan dah lama tak aktif blogging. Terhenti seketik aritu dek kemalasan. Sekarang baru nak start balik. Status nuff pon bukan glitterati dah sobsob.. That's whyla bila nampak iklan tu rasa cam nak melompat-lompat jek hihi.. Dua-dua ads ada. Aku tadi try gak godek-godek nak letak skyscraper punye ads. Tapi tak retila weh nak paste kat mana coding tuh. Ish fail btullah aku huhu.. Anyone sudi menolong hamba yang daif ilmu coding ni? *muka seposen*

Ada 2 ads tadi. Satu Show the Love with Cornetto and satu lagi World Walking Day anjuran Nestle Malaysia. Haa yang ni yang menarik perhatian aku. Laju je klik nak tengok pasal ape..

Ini dia iklannye.. Alala comelnye orang lidi tuh :D

Inilah eventnye. Akan berlangsung pada hari Ahad, 21 Nov 2010 di tempat-tempat yang tertera.
Paling best, it's all free! Free entry, dapat free tshirt (kalo dia bagi tshirt Uniqlo free kan best!) and paling penting free breakfast! Woohoo..
So apalagi, orang KL, orang Penang, orang Kuantan, orang JB, orang Penampang and orang Kuching joinla! Datang beramai-ramai!!

xxxxxxxxxxxxx

Aku pon teringin nak join nih. Almaklumla sekarang tengah bersemangat nak bersenam. Ada tak sape-sape sudi temankan saya? My GFs?? Nak join tak? Free jek nih.. Nanti kita leh lepak-lepak kat Taman Titiwangsa...... Jumlaaa huhuhuhuh.. Kalo aku sorang je yang pegi tak syiokla kann? Dahle aku tak tau mana tempat nih hahaha.. Jumla kawan-kawan, leh coci coci mata muehehe *agenda tersembunyi*

Here's some benefits of walking (dipetik dari website ini):

  • Reduce your risk of breast cancer by 20%, heart disease by 30-40%, and diabetes and stroke by 50% just by walking 30-60 minutes a day
  • Raise your high-density lipoprotein (HDL) cholesterol (which is the good cholesterol)
  • Lower your low-density lipoprotein (LDL) cholesterol (which is the bad cholesterol)
  • Lower your blood pressure
  • Reduce symptoms of depression and anxiety
  • Maintain lean muscle
  • Increase cardiovascular endurance
  • Reduce the pain and joint swelling that accompanies arthritis
  • Increase weight loss and reduce body fat

30 Minutes of Walking a Day Adds 1.3 Healthy Years


Jom jalan?

:)



p/s: supposedly orang lidi nih kena cat walk. tapi tak menjadi lak. korang bayangkan jele dia tengah jalan ke hulu ke hilir ye huhu..

4 comments:

  1. jalan2... cari pakwe!! oppsss... hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha opps! laju je u ye nak cari pakwe hihi.. tp u balik kg, camane nak cari pakwe huhu

    ReplyDelete
  3. bwu nk aktf smule ye. ganbatte! :)

    ReplyDelete
  4. macy.
    a'ah ehehe.. awal thn aritu stat malas. dah hujung2 ni baru ada feel hehe..

    masyeh!!! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...