Saturday, November 13, 2010

Saturday Update - A so-so Day

Assalamualaikum,

Happy Saturday eberibadeh! How's your day today? Fun? Not fun? Boring? Not boring? Whatever it is, besyukurlah anda masih berpeluang menghirup udara segar, menarik nafas panjang di atas bumi Allah ni :)

As for me, my day started quite late today. Bangun pukul 9 lebih okkay... Lama dah tak bangun lewat camni. Kalo kat kampong dah lama dah kena marah ngan mak ni. Mak mesti cakap, "Wani bangunnnn!! Jadila orang hiduppp... Tido ni umpama mati tau tak???" Huhuhu.. btul cakap mak. Kalo tido melebihi masa memang umpama mati dahla. Seelok-eloknya bangun pagi. Sebab pagi-pagi tula pintu rezeki dibuka kan? So, esok, bangun pagi!!! *REMINDER untuk diri sendiri*

Disebabkan saya bangun lambat, tak dapat keluar bersenam. Bersenam dalam rumah jela. Senaman saya hari ini ialah, menyental lantai bilik air!! hehehe.. Gigihla tadi I menyental uols. Sakit pinggang. Berpeluh jugak. Jadi ah tu hihihih... Takdela rasa guilty tak exercise :D

Petang tadi ke Jusco Equine. Makan di Secret Recipe. Tak snap gambar. Malas. Makan ikan ape tah... Akak aku makan tom yam koong. Aduh meleleh air liur. Sedapnye... Kalo boleh nak order je, tapi ada mi. Takleh makan huuuu.. sabar-sabar....... After makan, window shopping jap, kul 5 lebih balik umah. Planning nak tengok movie malamnye. Bukak GSC Online nak beli e-ticket maybank2u plak problem. Takleh nak bayar online. Huuu... So, duduk jela kat rumah...

Tengok bola tadi. Malaysia vs China for the Asia Games. Aduhhh sedih tengok game tu. Bukan sedih tengok Malaysia main ke ape, tapi sedih tengok Malaysia macam dianaktirikan by the referee. Pengadil memang tak adil langsung! 3 pemain Malaysia dilayangkan kad merah. And we ended up playing wit only 8 players. Hmmm.. memang ridiculous. Tapi Malaysia bermain dengan baik walaupon hanya 8 orang pemain atas padang dan kalah 3-0. Kudos Malaysian players! Next round lawan Iran. Do the best! :)

Sukan Asia ke-16 dah pon bermula.. Malaysia sekarang di tangga ke-13.. Yang mendahului pasti negara tuan rumah China. Malaysia memperolehi 2 gangsa. Satu dari acara menembak dan satu lagi wushu.

The latest medal standings. Boleh tengok kat sini ye? :D


That's all for today folks. Take care! :)

2 comments:

  1. eh. dpt hang out tu kira so-so day eh? ehehe

    ReplyDelete
  2. so-so day je ije.. sebab xleh beli pape. takde duit hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...