Friday, November 26, 2010

Malam Ini Tengok Rapunzel

Assalamualaikum,


Ape tengok-tengok? Lempang kang!~
 Bawak budak-budak tengok movie. Macik dia pon dah macam budak-budak. Well, kecik-kecik dulu penah berangan nak ada rambut panjangggg macam Rapunzel. Tapi berangan je la kan. Takdenye nak simpan rambut panjang sampai mencecah tanah. Yang ada sekarang ni pon tak terjaga. Ingat senang ke nak jaga rambut ni? Orang laki senang je la kan.. Tak sikat pon takpe. Sekadar letak gel, pacak-pacak sket, siapp.. Perempuan nih macam-macam! Yang tak pakai tudung tu lagila, nak kena buat macam-macam style. Cam  yang bertudung nih, sonang! Nak keluar dating, tak sempat nak sikat rambut pon takpelah, terus pakai tudung je hahahaha. So, moral of the story, pakailah tudung ehehehe...

Haa tapi tapi.. sesiapa yang dah kawen mawen tu, kat rumah janganla pulak biarkan rambut tu berserabut serabai. Kang laki anda terkejut, ingat orang tak siuman mana la masuk umah nih huhuh.. Walau sesibuk mana pun anda menguruskan rumah tangga dan anak-anak, penampilan kena jaga. Bukan setakat pakaian, rambut juga :) Sikat elok-elok, ikat kemas-kemas, sanggul comel-comel. Barula laki tengok pun sejukkk je hati ehehehe.. Pastu kenala harum senantiasa. Rajin-rajin basuh and shampoo rambut. Laki dok sebelah pun suke je dia nak main-main rambut korang, sebab wangi mangi ehehe.. Betul tak lelaki-lelaki di luar sana? :D

Later I'll share tips penjagaan rambut ye? Ish rasa banyak dah hutang ni. Aritu janji nak bagi tips kempiskan perut kan? Sori sangat, very busy these days. Kat rumah pun jarang online cos internet very slow! (Maxis why???!!).. Bila dah ada kesempatan, aku akan share with you all.

Take care! :)

amal: Tetiba je bercerita pasal rambut ehehe

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...