Saturday, November 13, 2010

lol, lmfao, roflmao, muah, myob - wth? *Famous Abbreviations*

Assalamualaikum,


Biasa dengar short forms kat atas tu? Famous kan tu.. Tapi walaupon famous aku tak tau pon maksudnya hahaha.. Selalu je dengar. Baca. But tak pernah tahu maksud hohoh.. Semalam google perkataan RSVP. Punyela tak tau ape maksud, men guna je hahaha.. BTW, RSVP is a French abbreviation. Stands for "répondez s'il vous plaît" yang bermaksud, "please respond." Now I know~ Tau sebut je seblom ni ahahaha.

lol - laugh out loud

lmfao - laughing my freaking a** off

roflmao - rolling on the floor, laughing my a** off

muah - multiple unsuccessful attempts (at/to) humor (aku ingat muah kis dah ahaha.. for kiss, the abbreviation used is MWAH :)

myob - mind your own business

wth - what the hell?

sdmb - sweet dreams my baby

Macam-macamla chat or text messaging abbreviations ni. Suka gak membacanya. Mat Saleh memang selalula guna. Kita tak sangat kot.. Kalo yang kuat chatting tu maybe tahula kan?

Saje nak share ngan korang. Tambah information. Padahalnya, tah-tah aku sorang je yang tak tau maksud sume benda nih ahaha

Click here for more text messaging & chat abbreviations:

http://www.webopedia.com/quick_ref/textmessageabbreviations.asp
or
http://www.abbreviations.com/acronyms/CHAT/5
or
http://www.netlingo.com/


L8R & B4N!

lolo,
Amal <33

2 comments:

  1. pas ni kene tukar mwahhhhhh plak....hahaha

    ReplyDelete
  2. hehehe yupp.. pasni lam msg tu sila tukar pada mwahhhh ye ehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...