Thursday, November 18, 2010

Bekerjalah Kita Sekuatnya

Assalamualaikum,



sebijik cam keadaan saya sekarang

Huu, tepat jam 9.15 malam..... saya masih setia di ofis! Busy sungguh hari ini. Pelbagai kerja perlu disiapkan, seolah-olah tiada hari esok.................. Esok masih ada, cumanya esok dalam department aku, tinggal aku seorang. Yela, department aku pon 3 orang je pon huu.. Bos belum pulang dari bercuti (sakan ye bos pegi Bali, jeles I! ehe), another colleague plak annual leave esok, balik Penang. Wah wah.. padan muka I, tinggal sorang. Terpaksa buat keje 3 orang huuu~ Tapi takpe, semangat kerja berpasukan tu perlu ada kan. Masa aku takde, dorang cover aku. Masa dorang takde, aku lak cover dorang kan. Tolak ansur sket. Kata nak kerja sama-sama :)

Anyway, tadi gigih buat report. Pening gak weh main dengan excel neh. Ambo lak tok brapo nak cerdik (pehal tiba2 kecek Kelate nih? eheh).. Nasib ada my other colleague tu. Kalo tak, overnite la aku kat opis neh memikirkan caranya. Kerja penting dah settle. Tinggal nak wt kerja tak penting je. Nak balik, nak kena tunggu akak aku datang amik. Almaklumla, kereta seketul ke sekarang. Dok berebut yang tu jelaaaa.. Tadi call katanya tengah makan kat McD Alamanda. Wah wah serta merta perut I berkriuk kriuk... Lapau! Sabar sabar.. Cukupla dengan minum air masak ni. Ini pon dah kira sodap dah neh!!!

Okla, cukupla saya membebel tak tentu hala. Nak sambung buat keje. Berdedikasi kan saya kerja sampai lewat malam.. Syarikat-syarikat kat Lumut tak nak ke hire saya yang rajin berdedikasi ni?muehehehe 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...