Wednesday, November 24, 2010

The Basikal & The Seluar

Assalamualaikum,

2 days ago, pergi Serdang beli basikal kat kedai apek. Jauhhhhnye pergi kan? Takdela jauh sangat actually. Kedai tu dekat dengan UPM je, and Cik Hani yang rekemen. Dia baru je beli basikal kat situ. Unlike Rodalink, kedai apek ni lagi banyak choice basikal. And takdela mahal melambung-lambung.

See see Khalis try naik basikal baru :D

Mencari basikal untuk budak-budak ni sebenarnye. After tawar menawar, kitorang beli 2 bikes for kids, dengan harga RM480. Mahal jugak tu huhu cos it's bike for budak-budak kan. Tapi cheaper than bikes kat Rodalink. Kat sana R480 tu harga satu basikal huhu... Mula-mula ingat nak suruh apek tu deliver pergi Putrajaya, yela, cane nak angkut 2 basikal masuk Cik Bibab. Sekali apek tu cakap, "no hal la... boleh masuk itu kereta.." Haa dia sumbat la 2 basikal kat seat belakang tu. Hebat gak Cik Bibab, leh muat 2 basikal ehehe..

Malam tu, si kecik Khalis dok sebok mengajak pergi ke "Seluar". Aku mula-mula dengar tu dok terpikir jugakla. Ape la si Khalis ni. Seluar ape plak kan. Sekali mama dia cakap, "seluar" tu yang kat depan Istana Kehakiman tu... Aku pon bawakla budak-budak ni pergi malam tu. Bawak basikal sekali, excited sangat nak main basikal baru.. Sampai sana, he showed this to me and say, " haa ni la "Seluar"!!"

Adoiyaiiii.. tapi memang nampak macam seluar pon dari jauh ahaha

Hanin with her new bike :) Khalis macam bese susah gile nak capture gambar dia.

3 comments:

  1. ko yg sponsor ke? wah makcik yg baik...kelasss!

    ReplyDelete
  2. eazy,
    memang comel :D

    shida,
    ahaha xde maknenye. aku sponsor minyak kete jah eheh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...