Saturday, October 23, 2010

Deepowraya!

Assalamualaikum,

Semalam opis aku buat event yang dipanggil Deepowraya. Apa maksudnya? Tahla aku pon tak tau hohoh.. Padahalnye aku one of the committee. Leh lak tak tau eh. Seingat aku dalam meeting, presiden tersalah tulis Deeparaya as Deepowraya. Terus sume orang cakap, that's awesome! That's uniqlo (tetiba)! Terus melekat la Deepowraya. Ada yang buat tafsiran sendiri, Deepowraya means Deepavali dah pow Raya hohoh.. memandai jek korang ye.

Anyway this event memang untuk celebrate raya & deepavali. Tho raya dah lama habis and deepavali pon lambat lagi. Ada makan-makan & macam bese interesting contest! Kali ni kitorang organize sketch contest & kolam decoration contest. Sketch contest tu, only 2 teams yang berani join. Yang lain sumeee tak reti nak berlakon! Huu.. actually sketch tu, dorang kena lakonkan balik iklan iklan Petronas yang famous amos time Raya & Deepavali. Quite interesting jugakla. Thanks a lot to the teams yg dare to act :)

Kolam Deco lak sume team kena join. Committe provided the coloured rice but just a bit. So teams can used their own items untuk buat kolam tu. Tak guna beras sume pon takpe. Outline boleh dibuat before the event but tabur tabur beras kena buat on the day itself. All teams are given 45 minutes. Kecoh wa cakap sama lu. Group aku simple-simple aje cos kitorang tak cukup bahan. We only used coloured rice given by committee yang sikit tu and also green packets. Team lain sume bawak beras sendiri. Kenapala aku tak terpikir?? Huuu

By the way, here's our kolam:

Our team's kolam. Simple yet cantek jugak kan? ehehe

Us, the Ops team :) *ye saye nampak macam gergasi sedang bertenggek di tepi tingkap*


Semalam memang tak buat kejela aku hihihih... dok buat benda alah ni je..

Okeylah, happy weekend eberibadi. My parents is here. Malam ni nak tengok bola, Kelantan vs Kedah. May the best win, tho of course I'll be supporting Kelantan - tanah tumpah darahku!

Take care all..

p/s: mypumpkin, i miss u, i love u. i promise u no more mecok mecok! ;)

4 comments:

  1. gigih awal! haha tp nampak sporting habis colleagues ko..hoho

    ReplyDelete
  2. heheh memang sangat gigih. yep sume sporting abes! x tgk design team len lagi. mmg haibat! saje xnak tnjuk. i jeles ahaha

    ReplyDelete
  3. hhehe ijoy, glad u liked it! rasa macam dok ktdi dlu je buat bnda2 camni :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...