Wednesday, September 29, 2010

Assalamulaikum!~

Blogging @office. Sementara menunggu my sister siapkan keje dia. Katanya 4.45 petang nanti leh chow.

Haa kenapa nak kena tunggu akak aku dulu baru boleh balik??

Alkisahnye, 1 September yang lepas, akak aku accident. Skidded lalu langgar pokok. Huh very the teribble kemalangannya u ols nak tau! Later la aku ceritakan sedetail detailnye. Siap dengan gambar sekali okeh?

Erm so sekarang, kereta dah tinggal satu. Sume rely on Cik Bibab. Sekarang, aku dah turun keje awal gileeee.. Sebab nak kena hantar anak buah aku sekolah dulu. Wah wah macik sekarang dah ada anak tau! Sampai office paling awal pukul 7.30 pagi. Mantap! Kalo dulu, 8.30++ baru sampai. I dah boleh jadi pekerja sontoh neh hikhik..

Balik pun dah kena balik awal sekarang. Nasib baik masuk awal, keje pun settle awal la. Now dah takde keje, bosan yang amat seh (psstt bos kat seblah jek nih..amponla bos saya berblogging time keje, saya busan! But anyway, waktu keje I dah abes actually).

Disebabkan kena balik awal dah tiap tiap hari, aku takleh nak berfoya foya dah after work. Kalo dulu, time tetiba rajin, main badminton every Tuesday petang. Tak pon, main wii kat cafe or bergosip sampai maghrib. Tapi sekarang, sumenye dah tak boleh nak buat huhuh..

Balik rumah petang petang, membuta jela keje. Tak pon main facebook. Tak main pon, just refresh wall, nak tengok latest shoutout member member. Gila pathetic hahaha.. Bosan! Blogging? Huh, kian malas sekarang ni. Kenapa ar? Orang len aku tengok, macam macam cerita. Aku takde cerita besla. Nak membebel bebel ngarut camni blehla.. Tapi bebel bebel ngarut camni pon bes gak. Sekurang-kurangnya ada bendala aku nak post kan. Bernyawa la jugak blog neh. Korang nak baca, bacala. Kalo tak nak, its okay :D

Akak lom panggil balik lagi. Ape lagi mau bebel?

Oh ye, harini ada makan-makan sempena raya kat opis. Pot luck. Wah macam macam makanan. Acik bawak kopok ikan diimport khas dari Besut, Ganu! muehehe.. Itu jela yang mampu. Itupon, acik gigih tau bangun kul 5 pagi menggoreng haha.. Sesunggunyah amat kenyang makan tadi. Ada bihun goreng satu tray, mi kari, nasik kerabu (akak aku bawak, tapau kat foodcourt precint 9 eheh), popia sira, kuih tako, kek, nasi goreng, fruit cocktail, dan macam macam lagi! Banyak yang lebih, so pakat pakat menapau bawak balik umahla. Dengan aku ada satu beg besar nih makanan haha.. *tak malu makan banyak* *mypumpkin jgn marah! :P*

Aa baikla, akak dah mengajak pulang. See ya in next update! :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...