Wednesday, August 4, 2010

Bila kali terakhir anda menyanyikan lagu Negaraku?


Pinjam status Pakcik Ayek di Facebook - dah dapat kebenaran beliau oke :)

So, bila last anda menyanyikan lagu kebangsaan negara kita? 

Aku?

10 Julai 2010 yang lepas. Di Stadium Shah Alam, Selangor semasa menyaksikan perlawanan bola sepak antara Kelantan dan Selangor. 

Jangan pula ada yang langsung tak tahu nak nyanyi lagu Negaraku ni.

Well, sebenarnya memang ada yang tak tahu. A friend of mine sendiri. Dengan bangganya dia bagitau dia tak ingat lirik Negaraku. 

Pandangan aku? 

Orang seperti ini layak dibuang negara.

You may not agree with the govt whatsoever but you're living in a place, in a country yang dah bagi kau segala-galanya. Kalau tak, kamu takkan hidup senang hingga sekarang. 
Hidup ni jangan jadi terlalu bodoh dan sombong.

At least, show some respect. 

Malaysia, tanah tumpah darahku........

2 comments:

  1. Negaraku...
    Tanah tumpahnya darahku,
    Rakyat hidup bersatu dan maju,
    Rahmat bahagia Tuhan kurniakan,
    Raja kita... selamat bertakhta...
    Rahmat bahagia Tuhan kurniakan,
    Raja kita... selamat bertakhta...

    ble tulis lirik lagu ni, tetiba dpt memahami betapa pentingnya perpaduan... hmm...

    monink wani!!

    ReplyDelete
  2. Waaaa.. Takan free jer post nie.. Mesti ada pengerasnya pulak....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...