Thursday, May 13, 2010

Thomas Spirit!



Aku sekarang tengah teruja, terexcited dengan Piala Thomas yang sedang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil. Aku memang minat sangatla badminton neh. Main tak pandai tapi tengok memaaaang pandai eheh..

1st game aku tgk lawan Jepun tu.. Huh memang dasyatla kan kita kalah? Tapi ape boleh buat, rezeki takde di pihak kita. And jujurnya aku pun rasa ada player kita yang nampak macam tak bersungguh-sungguh bermain. Aku nampak macam tu la, tapi pada empunya badan yang sedang bertarung kita tak tau keadaan dia kan. Kes pemain emosi, nak marahkan penyokong, aku pun setuju tak patut dia bertindak sedemikian. Tapi bukan salah dia. Dia manusia biasa. Ada hati dan emosi. Bila dah tak terkawal, tertekan, ape-ape pun boleh berlaku kan. Diri sendiri la yang kena kawal. Apa-apapun, jadikan pengajaran....

2nd game lawan Denmark memang marvellous and very nerve-wrecking! Alhamdulilah, hasil konsentrasi dan usaha kuat, pemain-pemain kita berjaya. and now, caci maki dah bertukar kepada puji-pujian..biasala tu kan ehe..

Tomorrow, semi final Malaysia vs China. Huh, sure dasyat. China dah memang terkenal dengan kehebatan dorang dalam badminton ni. Well, dorang juara bertahan kan? Kalau Malaysia dapat kalahkan China, it is a miracle, I think. Well, let's hope for the best. Pada yang berpeluang menonton secara live di stadium, cheer for our team til ur hearts drop ok? Huh, how jealous I am with those yang dapat menonton live depan mata. Tengok dalam tv pun dah cukup menggerunkan, apatah lagi depan-depan mata kan?

 Ayuh Malaysia! Kembalikan semangat '92. Kembalikan Piala Thomas to where it belongs! :D

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...