Thursday, March 11, 2010

Totally Still Here

Assalamualaikum ahli blog! :D

Waduh waduh.. lama jugak aku menghilang ye? Aku tak kemana-mana, ada je kat area-area sini eheh.. Cumanya terlalu sibuk dengan urusan kerja hinggakan blog ni pun terabai. Oh ye, laptop masih rosak T_T, salah saye yang tak bersungguh-sungguh nak membaikinya. Tunggulah, sampai masanya, saya akan kembali aktif berblogging macam dulu :)

Cuti sekolah akan datang ni ramai jugak member-member lama akan melangsungkan majlis pernikahan dorang. Jeles dow! Jeles jeles.. Tapi itu rezeki dorang, dah sampai jodoh..dah sampai seru.. Aku? Belum lagi :). Ape-ape pun aku tumpang happyla dengan dorang. Semoga kalian bahagia hingga ke akhir hayat. Insyaallah.. Dah kawin tu, banyak tanggungjawab yang nak kena pikul. Baik isteri ataupun suami. Isteri kena taat pada suami, suami pulak kena pandai didik isteri. Bercakap pasal isteri taat pada suami ni kan, pernah satu hari tu, aku bersembang dengan seorang rakan sekerja yang berlainan bangsa dan agama daripada aku. Dia bagitau aku, "kamu orang Islam ni, anggap suami sebagai Tuhan kan? Kalau nak bagi dia minum, kamu kena melutut dan tunduk kepada dia kan?" Haa..terkejut beruk aku mendengar soalan dia tu.. Zaman mana dia hidup nih?? Huaaa.. Kat manala dia belajar semua ni. Aku cakap dengan dia semua tu mengarut. Tuhan kami hanya satu iaitu Allah. Suami bukan Tuhan. Suami memang kita perlu taati dan hormati, tapi tidaklah sampai nak kena melutut. Ini bukan zaman jahiliah, bukan zaman firaun! Pening sekejap kepala aku dengan orang macam ni..adehhh.....

Oklah, till next entry..oh, sebelum menutup tirai, cuba korang tengok gambar kat bawah ni, n ikut arahan dia..apa yang anda nampak?? :D


ajaib tak??



p/s nape aku rasa lepas dah lama x blogging, ayat-ayat aku pon jadi skema? adehssss..

16 comments:

  1. wani... kuar gambaq bob merley kot. haha dulu member ada kasi. mcm atok kebayan pun ada gak. hehe

    dpt hadiah x kalu teka dgn betol?? ;p

    ReplyDelete
  2. tggu je, tuhan dh tetapkan jodoh kite. =)

    ReplyDelete
  3. ahaaaa...ada pun lagi...ingat pi mana :)

    ReplyDelete
  4. l.r,

    atok kebayan kot..muahaha...dapat hadiah kis2..nak???hihi

    ReplyDelete
  5. lemonade,

    sabar menunggu ni ehehe.. insyaallah :)

    ReplyDelete
  6. suehann,

    ahahha..ade2..jangan lupekan sayee..saye masih ade :D

    ReplyDelete
  7. oit3...igt da majuk ngn blog...bersawang segala bagai dh kt cni...lipas menari2...hahaha

    ReplyDelete
  8. lama btul cik adik cuti blog ekk..w'come back bebeh..

    ReplyDelete
  9. kiss2?? nak!!!!!!!!!! haha tp bukan dr wani la. L.R nak dr org tutt... haha tetttt!!!!!!!!~

    ReplyDelete
  10. rye,

    ahahaha....x majukla..sayang blog ni ehehe..itule pasal,lipas dah menari agogo nih ehehe

    ReplyDelete
  11. sis maswani,

    hihi macam maternity leave plak kan ehehe..tenkiu sis :)

    ReplyDelete
  12. l.r,

    haipppp..nak sape kiss tu? dah kawen blom? hehehe

    ReplyDelete
  13. kawen??? sok la kawen. hahaha

    wani, kte nak kiss dari dia. haha jgn marah!!!~

    ReplyDelete
  14. shi penah dpt emel ni, n penah wat..nampak seseorg..entah le..

    nway, welcome back dear..rendu..rendu..rendu......

    shi plak nk brcuti seminggu ni..jgn jelez! haha.. :p

    ReplyDelete
  15. shi,

    nampak muka bob marley klu x silap..ajaib jugakla kan..permainan ilusi semua tu eheh..

    wawawa..rindu shi jugak! hehe x jeles sebab amal pon nak balik kg..weeeee~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...