Friday, May 29, 2009

Pulang Ke Kampung Halaman (^_^)

alwaniamalini will be offline for 3 days
(dun miss me ya! ;D)

Thursday, May 28, 2009

Thanks A Bunch!!! =)




Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda ..

Award ini diberikan oleh sis Lavender aka Cengkih78. (Thanks!)
She's now in Australia, doing her phD there I guess. Which university and which part of Aussie she's at, erm I'm not really sure..
Honestly, I don't really know her yet, yelah kenal pun thru blog ni and haven't got the chance to get to know her more. Insyaallah, ada peluang mahu tahu lebih lanjut pasal sis =)
Especially about ur life kat Australia. How u survive there...
From her writing in her blog, I assume she read books a lot. Banyak betul pengetahuan dia. Jujurnya, aku kagum dengan orang seperti dia sebab I don't think I am or can be like that..
Sis Lavender, I'm looking forward to meet u in person =)

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)
  1. I'm not a girl not yet a woman (err what does that mean?ehe)
  2. July 28 is my 24th birthday (mark this in ur calendar pleaseee..)
  3. Berat semasa - 65kg (tak tipu okeh!)
  4. Peminat setia Backstreet Boys esp Brian (suara dia marvellous!)
  5. Miskin - duit dalam bank ada RM200 je (serius!)
  6. Belum nak kawen dalam masa terdekat (in case ada orang tanya hoho)
  7. Tak penah tengok cite Wonderpets (serius tak paham why is it so famous)
  8. Tak reti drive kete manual. Only auto will do for me.. (Dulu dapat lesen terbang)
  9. Memakai cermin mata (hanya pada waktu malam and weekend)
  10. Gigi saya rongak (yup, saya takde satu gigi..)

.

.

.

.

Award seterusnya ini ialah pemberian Miss Maryam (sekali lagi!). Thanks Maryam =)

Cantik award ni.. I like!!!! Insyaallah, kita akan sentiasa berkawan. Walaupun tanpa bersua muka. Takde masalahh hehehe...Thanks again dear (^_^)

Lagu Buat Ayek....

Khas untuk awak... Sila copy pastu paste la kat desktop...

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air


adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh


Yuna - Dan Sebenarnya


Dah...
Sekarang awak boleh nyanyi keseluruhan lagu ni...
Ini, hari-hari saya dengar awak nyanyi takat "Oh bulannn.." je uhuhuhuhuhu...

Okeh, saya dah bagi full lirik, sila blanje saya makan :D

Nothing Much To Do & Say

Assalamualaikum y'all...

One by one, people in the office meninggalkan aku...
Aku baru masuk keje, dorang dah balik rumah dah..
Tinggalkan aku sorang...
Soon, orang yang keje dayshift pun akan tinggalkan aku..
Nape sume orang nak tinggalkan aku ni?????

Yesterday, aku balik keje pukul 3pm.
Wah, so sleepy!
Nak tido but at the same time have to keep an eye on my nephew.
So, aku cuba elak dari tido dengan membaca Jodi Picoult's My Sister's Keeper.
But then, kuasa mengantuk tu lagi kuat. Entah bila aku tertido kat atas couch depan tv.
Sedar-sedar dah pukul 4, and my nephew tengah tertonggeng tengok katun.
Alhamdulillah, nothing happen to him while I was sleeping. *phew*
Then my sister came home. Lega. Aku masuk bilik, sambung tido.
7.05pm mypumpkin texted me. "Tido lagi?" he asked...Terus aku celik mata tak ngantuk dah..
Huh, seriously kepala rasa berat. That's why aku tak suka tido petang.
I wonder, why am I so sleepy yesterday? Hmmmmmm.......

Last night, at 10pm, mengantuk lagi! Padahal siang dah tido lama.
My body is too tired I guess..
I slept at 10.30pm..Terjaga at 2.25am. At first nak call mypumpkin, nak kejutkan dia tengok bola. But bola starts at 2.45am, so biarlah dia tido dulu, and pandai-pandaila dia bangun sendiri huhu..Aku sambung tido.
4.00am, that *stupid* alarm berbunyi. Aku press snooze. 4.15am berbunyi lagi. Well, I press snooze lagi. 4.45am sekali lagi berbunyi. Terus bangun. I'm late!!!!!!!!!!! Kalut ributla kan nak bersiap..

5.35am (record that) aku selamat sampai ke ofis. Huh, 5 mins late.. Masih boleh diterima I guess hehehehe....

..Enough of all these craps..

Sis Lavender and Maryam, tag and award saya blom amik.. Tak sempat huhuhuhu.... I'll grab it soon. Thanks ya! =)

Tetamu, kos ke A Famosa tu erm, macamane nak cite..saya pergi 5 orang..Duduk dalam kondo 2 bilik. Setiap orang bayar RM108 untuk penginapan dan tiket masuk ke Cowboy Town and Animal Safari. So overall is RM 540. This exclude meals. Untuk makan-makan, RM50 cukup kot.. So, roughly, sorang kena ada RM200 la paling minimum untuk bercuti di A Famosa. Kalau pegi ramai2, sikitla belanja sebab dah divide2 kan... Tapi dia ada banyak pakej yang boleh dipilih.. So lawatilah website A Famosa or call their Customer Service for more details. =)



---Amal: This weekend saya balik kampung (Yahooo0000ooo and ermmmmmm..)

Tuesday, May 26, 2009

Bercuti di A Famosa dengan mypumpkin??

Cayam : Eh Ling, aritu bercuti dengan siapa? Best gitu hehehe...
Laling : Hehehehe...agak-agak Yam, Ling coti dengan sape?
Cayam : Kalo nak suro Yam teka, haruslah Yam teka Ling dengan Din [mypumpkin].

Cayam saye, TETTTTTTTTTTTTTTTTTTT.....jawapan anda SALAH!!!!!!!!

Hohohohohoho....cuba bayangkan kalo aku pegi sana ngan mypumpkin... Cuci-cuci mata tengok haiwan-haiwan.. wahhh romantik gitu..pastu duduk satu kondo wahhhh nak mamposssss ngehngeh.... Kang tak pasal-pasal kawen pree hikhikhik...

OK...OK... Actually inilah orang-orangnye yang bercuti di A Famosa dengan aku... Dari kiri yang bertudung pink ialah Eza, seblah dia yang kulitnya hitam berkilat tuh ialah aku (serious Melaka panas, sunburn tauuu..), di sebelah aku ialah sepasang lovey dovey couple, Mr Aqil and Mrs Maryam, dan paling hujung ialah Haffiz..


Maka terbongkarlah sudah misterinya hehehehehehe.......


---Amal: Rimau 2 ekor tu manje...Hisap susu lam botol huhuhu..Ini kalo masuk hutan, rimau len terkam lembu, makan daging, dia terkam lembu nak hisap susu waaaaaaaaa...

Segalanya Datang Daripada-Nya

Kat luar hujan...
Alhamdulillah...
Dah lama aku nanti-nantikan hujan ni....
Bumi Putrajaya dan Cyberjaya ni dah cukup gersang dah....
Sangat kering.... PanassSSsssss....
Bila hujan dah membasahi tanah, legalah sikit...
Malam-malam tidur pun tak gelisah....

Selamat Hari Lahir buat Bro Framestone...
Yang keberapa ni bro?
Suka baca pantun yang ayahanda dia bagi..
Wahahaha sempoiii hehehehe...

Buat Adilah, sahabatku di UPM dulu yang kehilangan ayahanda tersayangnya awal subuh tadi, takziah aku ucapkan.. Semoga Dilah dan ahli keluarga yang lain tabah menerima kehilangan ini. Daripada Allah kita datang, maka kepada-Nya jualah kita kembali. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah...

Monday, May 25, 2009

Award from Ms. Maryam (^_^)



Thanks a bunch to Maryam, pemilik blog ~**Halawatul Ibtisam**~ for giving me this cute award..
Yup, senyum itu penawar tatkala berduka..
Jadi, senyum-senyumlah selalu


=)
=)
=)

MyEm0.Com

---Thanks again dearest Maryam!!---

Announcing.....

:::pumpkin.and.me:::

And counting...................................................

Sunday, May 24, 2009

Yihaaaaaaa.......holiday yang beshhhhh....

Assalamualaikum semua!!! =)

Wah lama rasa tak menjenguk blog. Anyone mish me???

Anyhow, aku tak menghilang ke mana.
Macam aku bilang dalam entry Cherating Oh Cherating, aku akan ke Cherating pada 22hb hingga 24hb. But NO!! No no and no.. Aku tidak ke Cherating. Sebaliknya aku ke:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ye, aku ke A Famosa, Melaka......


Kenapa tak jadi ke Cherating biarlah ia menjadi sejarah hidup aku.. Malas aku nak cerita. Ape-ape pun, akhirnya aku dapat jugak bercuti bersama *tettt* kann (ihikk dengan sape agaknya aku bercuti ni ye?hmmm...)..
Aku pergi Cowboy Town, pergi Animal World, naik truck tengok Animal Safari..Tengok various Animal Shows. You guys know what, pekerja-pekerja kat sini sumenya pekerja yang boleh buat macam-macam keje. Seriously multi task dorang ni. Malam first tu pegi Cowboy Town. Aku tengok dorang ni pakai orang yang sama je untuk parade tu. Kejap orang tu jadi Red Indian, kejap orang tu jugakla yang main-main dengan api. Esoknya pergi Animal World. Tengok-tengok, orang yang jaga kaunter kat Cowboy Town semalam jaga kaunter Animal World pulak. Pastu dah masuk dalam, pegi Wild Wild West Show. Yang berlakon tu orang yang sama berlakon kat Cowboy Town semalam. Dah habis Wild Wild West Show, pegi Animal Safari, tengok dekat Horse Ranch ada 2,3 orang tengah kutip horse poops. Guess who??? Orang-orang yang berlakon dalam Wild Wild West Show tadi. Waaaaaa...aku respect sama dorang hehehe.. Sume keje pun dorang buat. Bagus-bagus.. Sure dorang dekat sangat dengan haiwan-haiwan kat sana tu kan.. Tetiba rasa jeles..I always love animals.. Hmmm... Kagum tengok macamana dorang latih haiwan haiwan tu.... Bukan senang tu, huhh..respect dorang..Harap-harap dorang betul-betul jaga haiwan tu..


These are few pics of animals yang aku snap kat sana..



--- Seekor singa jantan dan dua ekor bininye ---


--- Sepasang zirafah tengah makan kulit pokok. Tengok giraffe ni teringat kat Cayam Peresz saya. Dekat beg dia ada zirafah tergantung. Sape tah bagi. Doktor dari India eh Yam?ehe ---

--- Haaa...ini binatang sangatla comel!!! Tengoklah muka-muka tak bersalah mereka tuh uhuu..gorgeous! These are racoons rite? ololo kiutttt..---



Okeh okehhhh...bawah ini bukan gambar animal ye.. Ini Miss tuanrumah yang tak cukup gorgeous (8_8)



--- Ini gambar diambil dari kondo kami di tingkat 13. Nice view!! And windy too..---



Itulah cerita aku weekend ni.. Bercuti dan bersuka ria di A Famosa.. Haaa, lupe nak story, kitorang pun ada gi makan ikan bakar kat Pengkalan Balak. Marvellous!!!!! Makan ikan pari bakar sekor, ikan siakap masak 3 rasa sekor, sotong celup tepung, tom yam campur and nasik serta air. And it only costs us RM96!!! Murah yang amat dan sedap tu., Especially air asam dia. Huhh sedapppp... Perjalanan ke restoran tu dari A Famosa hanyalah 30minit and probably 45mins kalo sesat (Kitorang sesat!ehe)... Nama restoran tu kalau tak silap aku, Bayu Selera. So, kalau anda bercuti di A Famosa and rasa nak makan ikan bakar yang sedap dan murah, bolehla ke sana =)




---Amal: HAPPY HOLIDAY TO MY FELLOW US TEAM!

Friday, May 22, 2009

Life Is Definitely A Rollercoaster

Happy!! Happy!! Sad. Sad.
Life. Full of ups and downs.
Been wondering lately.
Macamana nak puaskan hati semua orang?
Macamana nak jaga hati seorang so that hati yang lain juga terjaga?
Macamana nak jaga hati aku sendiri?
Susahnya.

Thursday, May 21, 2009

Bosan-bosan, kita jawab tag :D

Tag ini dicuri dari blog Mr. Eazy. Aku kan gila tag jadi aku selongkar tag yang ada kat blog dia. This one kinda best hehehe....Layannnnnn....



RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
[I used Winamp :D]
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.

***********

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Michael Jackson - Thriller
[Thriller? As in 'bunuh-bunuh punye cite'. So, I'm not okayla tu eheh]

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
The Script - We Cry
[Ya, aku memang kuat nangis. Tidak syak lagi]

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Fall Out Boy - Dance, Dance
[aha..yang ni salah..aku tak suka yang galok-galok]

HOW DO YOU FEEL TODAY?
The Faders - No Sleep Tonight
[isk..tak cukup tido lagi]

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Daughtry - Feels Like Tonight
[hmm..punyela takde arah tujuan]

WHAT'S YOUR MOTTO?
Paramore - Crush,Crush,Crush
[oh, I love the feeling of having crush on someone]

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Michael Jackson - You Are Not Alone
[hihi thanks my friend! - Seriously kebetulan kuar lagu ni]

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Ne-Yo - Mad
[erkk..mad as in 'Gila' or mad as in 'Marah' ni? uhuuu]

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Snow Patrol - Chasing Cars
[yep,aku skarang suka merempit di atas jalan raya.nape ye?oh, aku skang slalu bangun lambat nak gi keje. That's why!]

WHAT IS 2 + 2?
Hilary Duff - Why Not
[it's 4..why not?]

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Beyonce ft Jay Z - Deja Vu
[uhuhuhu..spookiee]

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Ne-Yo - Miss Independent
[independent sangatla aku ni *sigh*]

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Leona Lewis - Better In Time
[ahah..correct correct. Who wants to be worst in time kan?]

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Plain White T's - Our Time Now
[I've found one - and we are having our time now. Alhamdulillah..]

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Gwen Stefani - Cool
[Tak seswaii langsung lagu ni - NO music, PLEASE!]

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Taylor Swift - Love Story
[ASTAGHFIRULLAHALAZIM....]

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Miley Cyrus - Breakout
[I love breaking things]

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Soulja Boy ft Sammie - Kiss Me Thru The Phone
[eeeyuuu geli..]

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRETS?
T.I - Whatever You Like
[But please only GOOD things. I don't have any Dirty Little Secrets. I guess?uhu]

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Hoobastank - Disappear
[ahh..perfect. Aku memang kalo bleh nak disappear from everyone's sights now. Boleh ke?]

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Lily Allen - Alfie
[Funny song. So, my friends are all funny :D]

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Good Charlotte - I Just Wanna Live
[I just wanna live..Don't really care about the things that they say..Don't really care about what happens to me....]


-Selesai membuat tag ni, aku perasan satu perkara..Betapa bosannya lagu-lagu dalam Playlist aku..
-Ada sape-sape nak sumbangkan lagu best-best untuk aku??? :D

Wednesday, May 20, 2009

What Happen To My Blog????

What happen eh?

My fellow bloggers' punye blog kat [Let's Peep On 'Em] sebelah ni doesn't show their updated post.
Aku ingat dorang sume tak update, but once aku jenguk, ehhh updated rupanya..

Macamana aku boleh perasan?
Well, masa kat ofis pagi tadi aku ingat nak gi blog bro Framestone. Biasanya tiap-tiap hari ada je entry baru di blog beliau. Jadi, aku pun jengukla kat seblah ni. Tengok-tengok belum diupdate lagi. Masih entry semalam. Aku pun biarla dulu. Dalam fikiran aku, mungkin bro Framestone belum update. Tengahari aku jenguk masih sama. Masa tu belum tergerak lagi nak klik blog beliau. Then, dah balik rumah, petang tadi jenguk, masih belum berupdate. Aku dah pelik. Kali ini, aku cadang nak serang juga blog beliau, nak tanya kenapa tak ada post baru hari ni. Eh ehhh sekali dah klik, ada entry baru rupanya. Kenapa kat sebelah ni tak updated???

Then, aku ke blog lain..Aku pegi blog akak Sweetie Siti, sudah diupdate dengan entry baru tapi kat sebelah ni masih tunjuk yang semalam. Pastu bukak pulak blog Aianna, juga sudah diupdate. Waaaaa, kenapa kat blog aku ni tak diupdate??? Even kat dashboard pon, dekat blog I follow tu tak diupdate juga. Still one day past. Adeiii..apa masalah blog aku? Tak besh ar camni sebab normally aku cuma jenguk kat seblah ni je, nak tengok sape yang dah update blog, then aku akan singgah blog mereka. Bukanla nak kata, kalau takde new update aku tak jenguk. Cuma kalau ada post baru tu, aku akan jadi sedikit terujala nak menyinggah dan menjenguk post terbaru tu.

Aihhhh...what's the problem pun I dunno lah.............Anyone can help me? Pleaseeeeeee.....

I JUST WANT YOU TO KNOW WHO I AM..

And I'd give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
Cause sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight

And I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything seems like the movies
Yeah you bleed just to know your alive

And I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am


Iris - Goo Goo Dolls

Tuesday, May 19, 2009

Agak penin~


Saya terasa agak bengong pada pagi ini.
Mata pun dah naik juling dah melihat spreadsheet excel ini.
Anyone want to swap place with me???????
p/s: Sudah berbaik ngan mypumpkin.yayyyy!!! :D :D :D
Katanya, apa yang dia buat kat aku tu (the abandoning and ignoring thing) sama macam KONON-KONON mengasingkan tempat tidurla. Salah satu cara menegur kesilapan aku katanya. Cetttt............ =P

Monday, May 18, 2009

Sorry No Cure, Have Yourself A Self Respect, Thank You..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh......
Salam sejahtera saya ucapkan pada semua...

Apa khabar semua?
Sihatkah anda?
Kalau terasa tak sedap badan, nak selsema ke, cepat-cepatla ke hospital ye..
Take advice from doctors.
Dah terlampau banyak penyakit berbahaya sekarang..
Swine flu, meningitis, denggi, chikungunya (btul x eja 2?)..
Of course swine flu yang paling ditakuti dan digeruni sekarang cos it's airborne disease..
Bila dah airborne tu memang mudah sangatla nak tersebar kan..
Negara kita pon dah ada few cases, so ada baiknya kalau kita amik langkah berjaga-jaga kan..
Baik mencegah daripada mengubati.
Ape-ape pun, hendaklah kita sentiasa berserah kepada Allah SWT, panjatkan doa kepada-Nya agar dijauhkan daripada segala jenis penyakit. Dia yang menentukan dan hanya kepada Dia lah kita berserah....

What I've been doing lately? A lot.
Trying to distract myself from thinking of mypumpkin too much.
(If there's someone yang tak mahu baca kisah aku dengan mypumpkin, u don't have to).
I read books, I slept a lot (alot I tell u!), I called my sis ribu-ribu kali sebab everytime aku pegang HP, I felt like calling him, tapi sebab dah janji tak nak call dia, my sis yang jadi mangsa hehe.. Well, I enjoyed talking to her anyway... Then, I ate a lot. Seriously! Rasanya 2,3 hari ni I've put up a lot of weight. Ayam KFC, donuts, roti canai, sume yang tak sihatlah!! (GEMUK? PEDULIK HAPE AKU...).

I worked 12 hours today. Another 12 hours tomorrow and the day after tomorrow an so on lah..
At least, when I was at work, aku takdela teringat-ingat sangat. But, tipula kan kalau tak ingat uhu..Dia dah macam gam cap Gajah dah dalam pale otak aku ni. Melekat 24/7 for the whole of my life. How can I just simply forget him? By the way, aku dengan dia bukan dah totally not together..Kenapa nak luputkan dia dari fikiran kan? This is just for a while. Sementara menanti panas dalam hati dia tu sejuk. Soon, I hope.

How's work?
Hmmmm...panasSsss panasSSsss hehehehe...
Remember kisah [ini] dan [ini]?
Ingatkan dah berakhir dah, tapi rupa-rupanya belum.
Aku tak pernah bercerita dengan my boss what had happen downstairs.
Aku tak cerita how they sindir-sindir aku.
I never tell because I don't want to make a big fuss pasal tu.
Then one day, my boss tanya. So aku pun story moryla kan. Simpan dalam hati wat jadi nanah je. Aku bercerita pun sebab aku tak happy dengan situasi kerja aku. Stress! I have to let my boss know kalau aku tak happy kan?
Well, how do you feel bila seseorang look down on you just because their position is a bit higher than u, and ur job basically is to give them what they need. Keje aku ni ala-ala bibik dorangla. Servant dorangla. Kuli dorangla...
Bibik, servant, kuli pun ada hati dan perasaan kan?
Jadi, bila disindir-sindir, aku memang marah. Seriously, aku marah. Kalau boleh mengamuk, memang aku mengamuk. Aku boleh tampar sorang-sorang sebab kurang ajar dengan aku.
Tapi aku masih ada akal yang waras. Aku tak mahu dicop tidak profesional. Aku tidak mahu dicop sebagai childish. Jadi aku biarkan.

Kalau ada peluang, aku nak cakap ni kat dorang:

[Korang nak benci aku sebab aku complaint how messy u are? Sebab aku complaint how childish u are? Well, bencilah. Ada aku peduli? You never respect me. So aku pun tak perlu respect ko. Ko ingat ko punye position bagus sangat, ko boleh buli orang macam aku ni? Kalau asyik nak bangga dengan position tapi keje ko takde kelas, perangai ko macam ape, tak tahu nak respect orang, u are nothingla..]

Aku malas dah nak cakap pasal benda ni sebenarnya. Let bygone be bygone. But manalah tau, my boss take it seriously. Dia betul-betul marah. She said how can she let people bully her staff? (Oh, tetiba terharu sangat rasa..). Dia betul-betul marah. I never see her like that. Dia assures me that she will do something. Dia tak nak aku bekerja dalam situasi yang memberi tekanan. Honestly, I felt like crying when she said all that. She cares! She really cares! Thanks boss. You have actually, lighten me up. Dah kurang sikit stress sebab I have someone supporting me. Thanks a lot boss! ;D

Dugaan alam pekerjaan.... But it's all part of the experience rite? Pengalamanla yang mematangkan diri kita untuk menempuhi semua cabaran dan dugaan ni.

Before I end this membebel thing, here's an excerpt of songs, I specially dedicated to:

mypumpkin whom I miss dearly,

I forgot to say out loud how beautiful you really are to me
I can’t be without, you’re my perfect little punching bag
And I need you, I’m sorry.

Baby please don’t leave me
No, don’t leave me
Please don’t leave me no no no
You say I don’t need you but it’s always gonna come right back,
It’s gonna come right back to this.
Please, don’t leave me.
No.
No, don’t leave me
Please don’t leave me, oh no no no.
I always say how I don’t need you
But it’s always gonna come right back to this

Pink - Please Don't Leave Me



Those yang kurang ajar dengan aku, read this:


When you see my face
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell (hope it gives you hell)
When you walk my way
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell (hope it gives you hell)
When you hear this song and you sing along well you'll never tell
And you're the fool I've just as well I hope it gives you hell
When you hear this song I hope that it will give you hell
You can sing along I hope it puts you through hell


All American Rejects - Gives You Hell




--- SEKIAN, TERIMA KASIH ---

Nak cakap benda ni.....

"I HATE MYSELF FOR LOVING YOU"

Sunday, May 17, 2009

Captain Adzim Congek Mambo

Tag nama ngarut-ngarut ni diberikan oleh my fellow blogger Sweetie Siti dan Aianna.
Hihi sangatla kelakar tag ni aku rasa. Ngarut-ngarut haa...Yang paling besh nama Pirate aku.ahahah nak guling golek2 rasa.. Terima kasih to both of u yang telah berjaya menceriakan saya hehehhehe..
Jom layannnnnnnnnn...
YOUR REAL NAME?

ALWANI AMALINI

[indah kan nama aku?eheh]

STAR WARS NAME?
(the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)

AMAAL

[cantik2]


DETECTIVE NAME?
(favorite color, favorite animal)

BLUEBLACKREDCAT

[nama samaran yang tak mungkin dapat dibongkar, yo yo Oo00 jek]

SOAP OPERA NAME?
middle name, town where you were born)

IAMKOTABHARU

[punyela tak komersil nama drama nih.sohehh tak laku di mana2]


SUPERHERO NAME?
(2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning)

THE BLACK LIMAU AIS

[kahkahkahkah]

FLY NAME?
(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name)


ALNI


[comel!]

ROCK STAR NAME?
(pets name, current street name)
CONGEK P9A/5
[apekahhh???]


PORN NAME
(1st pet, street you grew up on)

CAT PAKAT
[ahahahah nak tergolek rasa.tak ghoiroh langsungg]

YOUR GANGSTA NAME?
(first 3 letters of real name plus "izzle")
ALWIZZLE
[yeah..cool!]


YOUR GOTH NAME?
(black, and the name of one of your pets)
BLACK CONGEK
[kuikui]


STRIPPER NAME?
(name of your fav perfume, fav choc)

J'ADORE SNICKERS
[arkk macam jenama kasut pulak rasanya]

WIZARD'S NAME?
(last 3 letters of mother's name, first 3 letters of current job, first 3 letters of your zodiac sign and last 3 letters of home street's name)
MAHADMLEOKAT
[inile nama paling ngarut]

PIRATE'S NAME?
(fav actor last name, your 'pet' name, fav actress last name, add "Captain" at the beginning)
CAPTAIN ADZIM CONGEK MAMBO
[kikikikikiki inilah namo pirate paling ganas di doniaaa hahaha]

My Life Is So Disfunctional Without You

oh.saya sangat sedih.mata saya bengkak bagai disengat tebuan.


rasa macam nak tumbuk-tumbuk diri sendiri.garpu gergasi kat sebelah tu.rasa macam nak amik, nak cocok2 mata.


anak buah saya kata,muka saya macam penyu nak bertelur.pandai2 je, padahal penyu pun dia tak kenal..


ini bukan pumpkin, ini sotong kurita.oh, saya gila bayang.sume benda saya tengok macam pumpkin..


memandangkan mypumpkin dah abaikan saya sepenuhnya, saya mengabdikan diri kepada dua bijik buku ini. When Rainbow's Ends sudah habis dibaca dalam satu malam. Sekarang sedang membaca My Sister's Keeper. Dan, aku ditemani penanda buku pemberian mypumpkin.oh, i miss u dear! =,(



"Mesej yang penting-penting je. Kalau tak ada ape yang penting, jangan mesej."
"Yang penting-penting tu macamana? Boleh bagi contoh?"
"Nak balik kampung ke..masuk hospital ke.."
"Mati?"
"Ikut sukalah..asalkan penting."



How could you be so heartless? How could you be so cold?

Saturday, May 16, 2009

Jawab Tag Untuk Ceriakan Hidup!

Baiklah, memandangkan alwaniamalini tak berapa nak happy hari ini, makanya alwaniamalini nak jawab tag sampai lebam. Tag ni tidak diberikan oleh sape-sape, aku je gatal-gatal nak jawab okeh. Curi-curi kat blog orang hehehe...

Tag ini dicuri di blog Sweetie Siti yang sweet......

1] The Rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below..
2] Then, you must choose a picture in the first page of result and post it as your answer..

Q.1 : THE AGE OF YOUR NEXT BIRTHDAY?




Q.2 : PLACE I LIKE TO TRAVEL THE MOST?


Q.3 : MY FAVOURITE FOOD?

Nasi kerabu!


Popia Goreng mmm...


Popia basah, yummy!~


Q.4 :NICKNAME THAT I HAVE

My PCD friends called me Hippo. Bukan Hippo yang Sexy, tapi Hippo yang Gundut, okeh.


Q.5 : MY FAV COLOR?






Q.6 : THE CITY I LIVE NOW?



Q.7 : THE PLACE I WAS BORN?

HUSM Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan.


Q.8 : MY COLLEGE MAJOR



Q.9: MY BAD HABIT?




Q.10 : MY HOBBY?




Q.11 : My WISH ?



I wish i'll be in love with mypumpkin forever...

HAPPY TEACHER'S DAY

Happy Teacher's Day buat semua guru di Malaysia

Friday, May 15, 2009

Fight For Nothing

Yeah, we're fighting.
Aku rasa macam nak diamkan diri buat seketika. Boleh ke?
I know it's not right. I know it will just make things worse.
Tapi aku cuma nak dia tau betapa sedihnya aku.
Aku cuma nak dia pujuk aku.
Yes, aku nak perhatian daripada dia.

Punca pergaduhan?
Aku. Aku puncanya.


"Kadang-kadangkan, sayang malas nak call abang."
"Kenapa?"
dia tanya.
"Sebab abang tak dengar ape yang sayang cakap. Abang tak tumpukan perhatian. Sayang rasa macam sayang cakap sorang-sorang."
"Dah sayang call masa abang tengah tengok TV. Memangla abang tak bagi tumpuan.
"


Tak tahu kenapa mudah sangat terguris naluri kewanitaan aku ni apabila aku dengar ayat tersebut keluar dari mulut dia. Padahal, it's nothing rite?

Memang betulla dia cakap tu, dia tengah tengok TV, surela dia nak tumpukan pada cerita yang dia tengah tengok tu. Aku ni sapela kan.. Cerita aku tak sama bes dengan cerita Tamil dalam TV tu.


"Sayang tak nak call abang lagi lah lepas ni. Tak nak ganggu abang."
"Kalau tak nak, tak payahla call. Buat jela, tak payahla bagitau abang."


Cet, ingat dia nak pujuk. Padan muka aku. Terlalu mengharap. Aku cakap macam tu dengan harapan dia akan pujuk. Learn my lesson already. Jangan menaruh harapan yang tinggi. Kalau jatuh terus mati takpe, tapi kalau jatuh je, sakit. Diri sendiri yang naye. (Ape aku membebel ni?)

Macam biasa, imanku tak kuat. Macam biasa, cakapku tak serupa bikin. Aku call dia hari ni. Silap perhitungan lagi. Dia sedang tidur. Aku dah terjolok sarang tebuan.


"Abang tidur ke?" Soalku setelah mendengar suaranya yang serak-serak basah.
"Em, terkejut dengar bunyi telefon." Jawab dia pendek.
"Abang tak cakap pun nak tidur."

Dia diam membisu.
Aku pun turut membisu. Lidah ni kelu je rasa.

"Abang nak sambung tidur ke?"
"Taklah, nak baring-baring je."
"Bangunla, dah pukul 6 lebih ni."


Dia diam lagi. Langsung tiada suara.

"Kenapa senyap je ni?" Aku dah tak tahan.
"Orang terkejutla. Bagila abang hilangkan terkejut ni dulu. Heeee..." Dia membentak.


Terketar-ketar bibir aku menahan tangis. Terkejut dia cakap macam tu. Tapi, yelah, salah aku jugak. Aku ganggu dia tidur. Orang baru bangun tidur, normal la berkelakuan macam tu. Moody.

"Ermm, takpela bang. Abang baring-baringla dulu. Sayang mandi dulu eh. Luv u sayang"

Suara aku kepit-kepit, tak nak bagi obvious sangat suara sebak tu. Padahal air mata dah mengalir laju.

"Ok, bye.. Luv u too." Dia jawab pendek.


Sedih.

Didorong rasa marah, sedih dan kecewa, aku nekad nak habiskan kredit aku yang berbaki RM2. Aku nak habiskan. Biar nanti kalau dia SMS aku, aku tak boleh reply dia. Biar dia tertunggu-tunggu. Tertanya-tanya, kenapa aku diam. Though I guarantee he won't feel that way at all. Dia tak akan tertanya-tanya, dia tak akan tertunggu-tunggu. And, i am pretty sure that he won't even text me.

I called my sister kat kampung. Habiskan RM2. Kredit sekarang RM0.00 sen.

Dah pukul 8 malam sekarang. Dia tak SMS lagi. See, as I said, he won't even SMS me. I never learnt my lesson well. Jangan terlalu berharap.

Am I a bad gf?
Am I pushing him too hard?
Salahkah aku berterus terang dengan dia?
Salahkah aku meminta perhatian daripada dia?

I blame nobody but myself.
Aku tak akan sekali-kali salahkan dia.
Dia memang begitu. Itu cara dia. Aku tak boleh suka-suka hati mintak dia berubah hanya kerana nak memenuhi kehendak aku.
Aku kena terima dia seadanya dia.

I'm way too fragile. Mudah sangat retak hati, jiwa dan perasaan ni.
Entah macamana daripada seorang gelas aku nak berubah menjadi seorang besi.

Naluri wanita, I think.
Terlalu sensitif. Terlalu menginginkan sesuatu yang lebih. Terlalu inginkan perhatian. Banyak sangat kehendaknya.

Mungkin aku melatah sebegini rupa kerana kedudukan kami yang terpisah jauh. Tidak bersua muka. Tidak melihat pada anak matanya tika berbual. Jadi kasih sayang itu tidak terasa. Aku tahu dia sayangkan aku. I never want to doubt his love to me. It's just that, I didn't see it. I can feel it from far but sometimes I do want to see it. I want to see his love just by looking at his eyes. Ah, banyak sangat keinginan aku.

Dah duduk jauh ni kenala banyak bersabar kan. Jangan terlalu berharap dan jangan terlalu menginginkan sesuatu yang mustahil untuk diperoleh. I keep reminding myself that.

Mungkin juga aku sedang mengalami simptom pre-menstrual. Jiwa dan perasaan jadi tidak menentu. Jerawat pun dah berketul-ketul kat muka ni. Kemungkinan besarlah tu.

Abang, sayang tunggu abang. Pujuklah sayang. Hari ini sayang bagaikan anak kecil yang merindui perhatian dan kasih sayang daripada ayahnya.I just need attention from you.

Yes, I just need that one single thing. ATTENTION.

---amal:Penat sebenarnya berselisih faham ni. Cuma hari ni aku rasa nak jadi degil sikit. Saja nak lukakan hati sendiri.....

Thursday, May 14, 2009

Cherating oh Cherating

[source]


Anybody pernah ke Cherating?????


Apa yang best kat sana????


Akitiviti apa yang boleh dibuat kalau nak bercuti kat sana selama 2 hari????


Tau tak kat mana tempat tido yang murah tapi selesa dan dekat dengan pantai????







Share-share la dengan aku...

Aku nak gi Cherating 22hb ni...

Wednesday, May 13, 2009

::: CONGEK :::

:: CONGEK ::


Paling nakal.
Paling malas.
Paling kuat makan.
Paling kuat tido.
Oh! Dia betul-betul mencontohi aku.
I'm proud of him.







Rindu Mereka



Tuesday, May 12, 2009

Oh, melucon pulak saya pagi-pagi nih...

SAYA perempuan berusia 31 tahun dan selalu berjumpa dengan kekasih sebaya. Ketika berjumpa, kami tidak dapat menahan diri daripada menyentuh kemaluan masing-masing sewaktu berdua-duaan dalam kereta. Perkara yang selalu bermain di fikiran saya adalah saiz zakarnya yang kecil kerana dia berbadan sederhana besar.

Setiap kali hendak memulakan sentuhan pada zakarnya, saya dapati saiz dan ukurannya tetap sama, lembik, pendek serta kecil molek.

Saya berasa tidak puas hati melihat dan memiliki kekasih yang mempunyai zakar kecil tetapi kerana saya sangat sayang padanya, saya tetap menerima dia seadanya.

Kadangkala zakarnya sukar dan tidak dapat menegang apabila saya membuat kuluman dengan mulut, malah hanya seketika ia menegang dan mengeluarkan sedikit air mani.

Selepas menegang, ia serta merta cepat kendur dan mengecil, hanya kepala zakarnya yang tertinggal. Selama ini saya tidak pernah bertanya mengenai keadaan kesihatan zakarnya kerana saya takut dia kecil hati.

Apakah semua itu adalah tanda masalah serius pada zakarnya dan apakah cara terbaik supaya ia sentiasa kelihatan besar dan panjang?

Dan apakah kesan buruk jika kekasih saya berterusan memasukkan jarinya ke dalam kemaluan saya? Saya dapati, setiap kali dia melakukannya, kemaluan saya tidak berasa sakit dan saya dapat merasai kepuasan, ghairah, fikiran menjadi lapang, badan menjadi ringan dan bertambah bersemangat untuk buat kerja selepas itu.

Apabila kekasih saya sering masukkan jarinya dalam kemaluan saya, adakah saya sudah dianggap hilang dara?

RIN
Alor Setar, Kedah


Melakukan hubungan kelamin dalam keadaan tidak sempurna seperti dalam kenderaan atau semak mendedahkan anda dan pasangan anda kepada risiko kecederaan atau ditangkap pegawai mencegah maksiat! Lebih-lebih lagi kerana anda dan pasangan belum bernikah.

Elok kawal diri dan cegah daripada perbuatan sumbang itu. Mengenai keadaan anggota kelamin pasangan, jika kekasih anda berbadan gempal, memang biasa untuk lelaki gempal mempunyai banyak lemak di paras tundun dan akan mempunyai anggota kelamin yang terbenam ke dalam lemak.

Kemungkinan juga anggota kelamin pasangan anda kecil mengikut ukuran kebiasaan anggota kelamin lelaki Asia.

Jika ini suatu isu bagi anda, boleh dicadangkan supaya dia berjumpa doktor untuk mencari jalan membesarkan anggota kelaminnya kerana kini ada pelbagai kaedah tanpa pembedahan dan selamat dan juga saintifik yang membantu menambah perincian ereksi dengan peralatan penarik zakar.

Anda belum lagi melakukan seks penetratif dengan pasangan. Jadi mengikut pandangan kasar, anda masih lagi dara, walaupun anda sudah lakukan seks penetratif dengan ‘jari’.

Jika lebih satu jari digunakan untuk menembusi faraj, selaput dara yang sedia ada mungkin sudah pecah.


--Petikan dari Harian Metro, Ruangan Doktor Sakit Tuan bersama Dr. Ismail Thamby--



Deyyyyyyyyyyy......tarak malu kaaaa?????
Terang-terangan bercerita dalam surat khabar buat maksiat dengan kekasih.
Perempuan pulak tu yang bercerita. Adehsss...
Tahula boleh guna nama samaran, orang mungkin tak kenal..
Kot ye pon, tipu2la sket. Cakapla buat benda tuh ngan suami ke, xdela orang kisah sangat.
Ini terang-terang cakap buat dengan kekasih.
Aiseh, aku pulak yang malu rasa uhuhuu...
Doktor tu pon laser je mulut menjawab ye (tulisan merah) haha..
Amikla pengajaran. Janganle wat benda-benda tak senonoh macam ni...


--amal: Pengakuan jujur - Aku memang suka baca ruangan ni.

Monday, May 11, 2009

Happy Mother's Day, Rindu Pakcik Labu, Happy Birthday Becca, Keep on Blogging Everyone

Happy Mother's Day buat mummy terchenta yang jauh di mata namun sentiasa ada dalam hati aku. (Better late than never rite?).


"Mak, Wani sayang mak. Wani tahu Wani satu-satunya harapan mak. Wani pohon kemaafan dan keampunan daripada mak, sebab Wani dah hampakan mak. Wani kecewakan mak. Wani tak sesempurna yang mak harapkan. Wani mintak ampun dari hujung rambut hingga ke hujung kaki mak..
Mak, terima kasih. Mak banyak berkorban untuk Wani dan anak-anak mak yang lain. Sudah banyak tekanan yang mak terima. Wajah mak nampak tenang walau jauh dalam hati mak,mak sedih. Maafkan kami mak sebab sentiasa buat mak sedih.
Mak nyawa Wani.Tanpa mak,Wani lemah...Sayang Wani buat mak adalah sayang selama-lamanya. Wani panjatkan doa kepada Yang Maha Esa agar mak sentiasa berada di dalam kerahmatan-Nya, agar mak dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,sentiasa diberi nikmat kesihatan agar mak dapat terus beribadat kepada-Nya, Insyaallah... Wani sayang mak...."

xxxxxxxxxxxxxxx

Weekend, tak tahan. Cari mypumpkin. GoogleSearched. Jumpa. Glemer tol mypumpkin ni.


[source]

olololo kiutkan dia


Ye, saya rindu pakciklabu saya sangat-sangat. HARAP MAKLUM.

xxxxxxxxxxxxxxxxxx

MyEm0.CoM


Buat Saudari Rebecca anak David Musa (berbaju kebaya merah) yang cun...

xxxxxxxxxxxxxxxxx


alwaniamalini terlalu sibuk dengan kerja. Bukan berniat nak jadi workaholic mahupun tidak ada life lain selain kerja. Cuma alwaniamalini ingin menyibukkan diri agar dirinya sedikit alpa dengan masalah yang sedang melanda dirinya.

Blog rakan-rakan sentiasa dikunjungi cuma kekadang alwaniamalini tak sempat nak meninggalkan jejak. Keep on blogging my friends.

:: Hard Work Cafe ::



WORK is doing SOMETHING for SOMEONE on PURPOSE


Yes.


I am doing something.


For someone.


On purpose.


The something are the reporting, maintaining, supplying [sucks] works I'm doing now.

The someone is the customers who always want it to be done ON TIME.

The purpose is CIK BIBAB.

Kalau bukan kerana CIK BIBAB, aku sekarang tengah tido tertonggeng kat rumah.

Yes, that's the exact PURPOSE.




---amal: Oh, CIK BIBAB, kenapa ko mahal sangat?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...