Friday, November 27, 2009

Runny Nose and Rainy Day


 Oh, hidung saya x lari. Ada lagi melekat ni. Saya cuma selesema....

Ye..saya selesema lagi.. Ini dah tak tahu kali ke berapa untuk tahun ni. Started in the office yesterday. Office memang sejuk beku. Bagaikan berada di dalam esbok. Balik semalam hacuumm hacummm jugak. Tapi takdela teruk sangat. Bangun pagi ni makin kronik lak. Tengahari tadi makan Panadol Soluble. Hampeh, tak berkesan langsung! Terus godek-godek ubat selesema lama. Tiba-tiba teringat Syud pesan dalam blog dia haritu, jangan makan ubat yang dah expired! Ubat selesema tu aku dapat masa last demam Ogos hari tu. Erm, ok lagi kot. Baru 3 bulan. Bukan 3 tahun ahahaha..Makanla sebijik. Hasilnye? Hampeh jugakkkkk.. Hidungku masih berhingus.. Arghhhhhh... Saya budak hingusan!!! T_T

Kat luar hujan lebat. Guruh pun kuat. Alhamdulillah pagi tadi tak hujan, Cuaca cerah elok je. Mudah jela segala urusan korban pagi tadi kan. Alhamdulillah. Oh, semalam tengok berita, kat Makkah banjir. Hujan lebat. Sama-sama kita doakan jemaah haji tahun ni selamat. Moga-moga mereka dapat laksanakan semua ibadah dengan baik dan lancar. 2 orang makcik aku mengerjakan haji tahun ni. Semoga mereka selamat. Aminnn..


Baca lagi kisah banjir di Makkah ni di Kosmo!

Petang-petang ni takde ape yang boleh dibuat sebab hujan dan selesema ni. Makanya aku nak habiskan masa depan laptop, blog walking and nuff clicking! :D

Take care all~

9 comments:

  1. Al-Fatihah untuk mangsa banjir di Mekah..


    kalau dha mula selsema.. memang lambat nak baik.. virus lah katakan..

    jangan lupa makan ubat yg x expired..

    ekekekek

    ReplyDelete
  2. Hidung berlari cane nk bernyawa?:P

    ReplyDelete
  3. My advice, don't rely too much on the medicine. Instead of the medicine, you should drink lots of air suam. Much better that way.

    When you rely too much on the medicine, ur antibody will not be strong enough to prevent urself from illness.

    Hope you get well soon...

    ReplyDelete
  4. Tedi,

    Al-Fatihah...

    Itula pasal, selsema memang susah btol nak hilang. tp kan, kalo makan ubat selesema ni besenye terus hilang tp kali ni x plak. maybe betulla, ubat ni dah expired huhuh..

    Thanks Tedi!!

    ReplyDelete
  5. budak kuning,

    ikut mulutlaaa..kang nnt terlopong jele mulut ni ehehe :0

    ReplyDelete
  6. budak kuning,

    ikut mulutlaaa..kang nnt terlopong jele mulut ni ehehe :0

    ReplyDelete
  7. KayZ,

    yep, u r absolutely right! klu kita terlalu dependable pada ubat tak elok jugak kan.org kata virus tu nnt dah jadi immune dah..

    thanks 4 the advice! saya akan minum air suam banyak2 :)

    ReplyDelete
  8. kalo ujan,,jgn men ujan ye kak..
    nanti bertmbh teruk selesema tu.. :)

    ReplyDelete
  9. dik yana,

    wokehhhh..xmo main hujan! x kenyang! eheh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...