Saturday, November 14, 2009

Question: Are you married?

Alkisahnya, aku bersembang dengan sorang colleague.

F: Wani, I have one question to ask you..
W:Askla..
F: Are you married?
W: Hoh???
F: Someone told me you're married..
W: Who? Who? They saw we with my husband is it?? [sambil sengih gatai ekeke]
F: Nope, they saw you with your kids.
W: Hoh?? Wahahahahahaha...

Kids? Anak? Aku sudah punya anak??

Oklah oklah, I admit.. sebenarnya aku belum kawen, tapi aku sudah punya anak.. Orang pun kekadang bengang ngan aku. Terutamanya bila dorang naik kereta aku. Yang mana duduk seat belakang selalu susah nak keluar. Sebabnya, takleh nak buka dari dalam. Aku buat child lock. Kalau orang tanya kenapa buat child lock, jawapan aku mudah je, sebab aku ada anak!

Aku dengan berbesar hati ingin memperkenalkan anak-anak aku pada anda semua [Walaupun dah beribu-ribu kali aku kenalkan.....]



 

 

 

 

 


Ayoooo.. itu semua ANAK BUAH aku la...And yang berbulu itu sudah terang lagi nyata kucing-kucing aku yang aku anggap macam anak jugak. Aku mana ada anak sendiri lagiii.. Kawen pun belum. Ish.ish..Aku memang gatai nak menikah ni (hihih). Tapi sabola, duit pun takde lagi. Ke ada orang nak sponsor majlis perkahwinan aku nanti?

So, my answer for the question above is,

"Oit oit.. I'm not married laaaa.. Sape bawak cite mukan mukan nihh.. I anak gadis lagi tauuu" :D


This was not the first time people thought that I'm married. Read "Terpaksala Kawin Macam Niii...."

'Bang, memang dah nak kena kawin kita ni..miahahahaha'

18 comments:

  1. hahaha.. bgus betol.. chumel anak2 buah akak..
    so apa lgi, cpat2 la kawen.. hikhik

    p/s: wah byk gla bela kucing.. pas sni sekor.. hoho

    ReplyDelete
  2. see-dah,

    hihi masyeh2..chumel kan. tengokla makcik dia niii muahahaha..
    adoii cepat2 kawen? see-dah nak sponsor eh??ehehe..

    haa..ada 11 ekor sumenye...nak sekor?dorang kuat berak ni. sanggup jaga?hehe

    ReplyDelete
  3. hahah.. dah tgok dh mkcik dorg tuh, x de pape pon.. hikhik (gurau je) .. x de la.. makcik bdak2 tu manis orgnya... hohoho

    ahah.. bakal laki akak la sponsor.. muahaha

    hoho.. 11 smuanya? sma jumlah ngan fmily sya.. 11 org.. hehe

    ReplyDelete
  4. meriahnya kucing wani.. seronok tgk!!

    ReplyDelete
  5. comelnya anak sedara ko..dan paling teruja, banykanya kucing ko.......

    ReplyDelete
  6. eeeee... gelinye tgok kucg2 tuuu..
    ~hikhik wani, kawen la cepat~!!

    ReplyDelete
  7. see-dah,

    manis je eh...manis pon manislaaa ehehe..

    ayokk, bf akak pon duit takde.cane tu?huhuh

    wah family see-dah 11 org? time raya sure begegar umah mak ayah tu kan hehehe

    ReplyDelete
  8. tedi,

    haaa...dorang memang suka makan same2 hehe...

    ReplyDelete
  9. solehah..

    hihihih kucing kat kg tu..memang banyak. 11 ekor semuanya. tu kat umah mak ayah..kat umah abang pun ada 11 jugak kot..huhu..

    ReplyDelete
  10. lemonade,

    hahaha...nape nak geli lakkk uhuhu...

    adei, memang gatal benar nak kawen nih, tapi mana ada duit lagi huhu...

    ReplyDelete
  11. mikichann!
    hohoho lambat lagiii...

    lama x dgr cite jannah..sowii, i lost ur url huhuh

    ReplyDelete
  12. cepat2 lah kawen..
    hehe
    de anak sendiri
    =P

    ReplyDelete
  13. mcm kelakar je bile org tnye cm tue kan...

    ReplyDelete
  14. eazy,

    kalo nak sy kawen cepat, cepat2la sponsor ahaha

    ReplyDelete
  15. zura,

    memang kelakar..x sangka lak org ingat kita dah kawen..huwaaaa

    ReplyDelete
  16. HOHO. sedey btol orang cakap kita dah kawen. sedey btol orang panggil kita AUNTIE~ T_____T

    ReplyDelete
  17. schult,

    hohoho itula..i ni muda remaja lagi tauu..huhuhuh (perasan!haha)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...