Tuesday, November 24, 2009

Just So You Know...

Assalamualaikum!~

Aiyem bekk merapu merapan di sini. Lama jugak menghilangkan diri kan.. Amacam nasihat ulat bulu semalam? Ada yang gatal-gatal tak selepas membacanya? ehe..

'If you miss an opportunity don't fill the eyes with tears. It will hide another better opportunity in front of you.'

Langit tak selalu cerah. Hidup kita ni ada ups and downs nye.. Tak selamanya kita kat atas kan. Kalau sekali kita terlepas peluang atau mengalami kegagalan, tak bermakna selamanya kita akan gagal. Kita hanya perlu berlapang dada, banyakkan berserah pada Yang Maha Besar dan paling penting, jangan berhenti berusaha.
Dah nak masuk tahun baru ni, marilah kita sama-sama tetapkan azam kita untuk tahun depan. Ayuh! 1Malaysia! (tetibee muehehe..)

Rye, thanks! Thanks sebab share pic kawen Marni. Marni was my old schoolmate masa kat Zainab dulu. Last jumpa Marni, last year kot. Masa konvo. Marni UPM gak macam aku cuma, dia senior setahun and kolej pun kolej lain. Alhamdullillah, Marni dah bertemu jodoh dengan pasangannya.. Sama cantik sama padan bersanding atas pelamin..Gojes! I jeles nih ehehe..



Pic credit to Rye.


Oh, hari tu aku cuti panjang tu, aku tak buat ape-ape pun. Sekadar tido guling-guling atas katil. Makanya, takdela ole-ole untuk semua hihihi.. Tipu tipu.. Actually aku pegi jenjalan. Tapi seriously, tidak membeli belah pun. Jalan-jalan lenguhkan kaki :) Tunggu aku betul-betul pegi jalan-jalan dan juga pegi shopping, I'll buy u guys something ya!

Aku nak kurus! Cuti hari tu, I was inspired.. Inspired to lose weight! Honestly, aku makin berat sekarang ni. Bila measure BMI tu, sah-sah I am overweight. Risau pulak rasa. Aku ni ada risk nak dapat diabetes and high blood pressure. Cos it's in the family. So, kalau aku tak jaga memang ada can nak dapatla penyakit kronik berdua tu. Jadi, jom jom kurus dengan aku...huhuhu.. How was I inspired? Nanti aku cerita kat lain entry ehh...



Take care all dan marilah kita menguruskan badan! =P

10 comments:

  1. memang ramai kahwin sekarang ni kan.... hmmmmmm biasalah ambil kesempatan cuti panjang....

    ReplyDelete
  2. wani.. ko bila plak nak kawen..?? kawen la, ikut jejak langkah nass.. hehe..

    ReplyDelete
  3. hohoho x sabar nak tunggu entry menguruskan badan..muaaaaaaaahahahhaha

    ReplyDelete
  4. bercuti dok rumah pun saya dah rasa nikmat..hehe..

    ReplyDelete
  5. sharinginfoz,

    itule pasal..lebih2 lagi cuti sekolah ni. berkoyan2 kad jmputan kawen kat umah ni..

    ReplyDelete
  6. chan,

    hihihi..saya laaaaambat lagi..dia kena satu2..mula nass, pastu sarah, pastu sha, pastu ko kot??ehehe

    ReplyDelete
  7. suehann,

    ahahaha..tunggu2..x sempat lagi nak buat.internet bengong T_T

    ReplyDelete
  8. solehah,

    kan kan kann..dok umah golek2 pun bes :D

    ReplyDelete
  9. wah sayapun nak kuruskan badan ni...moh kita sama2 menguruskan badan kita...caiyok2

    ReplyDelete
  10. adzlin,

    chaiyok2..jum kita kuruskan badan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...