Monday, August 24, 2009

Morning Babbling

Sejuk sungguh malam ni... Tarik selimut, cover seluruh badan... Berdengkur slow-slow kemudian slow slow jugak volume meningkat... Tanda tidur nyenyak tu... Dapat dirasakan air liur basi meleleh membasahi pipi dan bantal. KringgggGGGGgggggggg!!!!!!!! Ah, jam memekak. Sudah pukul 4.30am... Takpe takpe, 15minit lagi aku bangun. Sambung memeta. Air liur basi meleleh lagi. Pelan-pelan aku lap pipi.. KringggggggggggGGGGGGggggggggg!!!! Adeh, nape kejap sangat dah pukul 4.45am ni???????? Dengan malasnya aku bangun. Duduk bertafakur sekejap di hujung katil. 'Aduh, malasnya nak bangun SAHUR! Tak nak SAHUR boleh tak? Tak boleh tak bolehh... Kang lapo lak. Perut ni kan manja. Aihh, tula, manjakan lagi perut nih. Kan dah pijak kepala sendiri' - Aku bermonolog. Malas-malas, capai tuala, masuk bilik air. *toottt tettttt* cerita lam bilik air, I keep it to myself okeh. Turun dapur, bukak peti ais. Keluarkan nasi goreng sahur semalam yang keras. Malasnya nak panaskan. 'Makan keras keras camni leh tak?? Tak boleh tak boleh.. Kang cir bir lak' - Aku bermonolog lagi. Nasib baik ada microwave oven. Segalanya di hujung jari I yang mulus ni. *tott tett tott tett* panaskan nasi goreng. Bertemankan bunyi cengkerik dan titsan hujan di bumbung, aku duduk di meja makan seorang diri, bersahur dengan nasi goreng, telur masin dan secawan kopi. Tiba-tiba......























Rasa macam nak tersengguk dan tertido macam ni!


Aaaaaaaa.... pernahkah anda semua jadi begini???? Pukul berapakah biasanya anda semua bangun sahur???? Aku sorang je ke atau memang normal begini? Huhu, aku dah tua-tua pon masih begini. Liat nak bangun sahur, sempat lagi nak tersengguk-sengguk kat meja makan. Ish ish ish, macamana nak jadi bini orang nih (all of a sudden!).


---Amal: Ni mata ni, dah nak kul 6 nih, asal tak ngantuk lak????? SUBUH SUBUH Assolatu khairu minannaum................ INSAF INSAF....

5 comments:

  1. haha. boleh jalan pergi dapur kira ok la tu..

    :)

    ada gak keinginan nak isi perut. ehe

    ReplyDelete
  2. ije,
    perut ni memang kena isi..karang ngamuk dia...kalo dah ngamuk susah nak pujuk nih huhuhuh

    ReplyDelete
  3. gile la umo da tue bangke tp stil mcm kanak2 ribena~

    ReplyDelete
  4. muahaha anis..
    ko pon mesti camni kann..aku tauuu hehee

    ReplyDelete
  5. eh xde ek..
    xpnah terjadi pon~
    aku gadis yg slalu control ayu wlupn duk sorg diri dlm bilik
    ahaha~~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...