Sunday, July 12, 2009

Just Enjoy The Day....

Semalam teman my sis service her MyVi dekat newly opened Perodua Service Centre kat Precint 14, Putrajaya. Huh, punyela susah nak mencari. Service centre ni baru je bukak 1st July hari tu, so signboard, banner sume takde lagi. At first aku gamble je drive tu. Konon-konon tahula kat mana tempatnya. But then, dah sesat-sesat, dah pusing tempat yang sama 2,3 kali, aku give up. Terus call orang Perodua tu tanya kat mana sebenarnya centre tu...

Dah tau arahnya, mengeluh panjang aku. Dekat je rupa-rupanya dan aku pun dah tak tahu berapa kali lalu situ. Aihhhh...habiskan minyak ke.. Semoga, Perodua akan letakkan signboard dia kat luar jalan besar nanti. Ini, masuk lorong kecik tu baru nampak. Manala aku tahu.. Aku kan masih baru di Putrajaya ni (eceh..). Tapi aku pahamla, dorang baru seminggu bukak...huuhuh... But, the good thing is, next service, tak perlula aku pergi jauh-jauh lagi. No more Puchong, no more Balakong. Heloooo000ooo Putrajaya!! :D

Anyway, sementara menunggu Cik Puan MyVi siap diservis, kami (me & Cik Bibab terchenta, Sis Ayu, Hanin and noty Khalis) pergila lepak-lepak kat Alamanda dulu. Kitorang makan-makan, bagi Khalis naik roket puas-puas and then buy groceries. Then, passed by Sinma, terus si Cute Hanin ajak masuk dalam tu... Cuba teka apa dia nak buat? Dia nak orang Sinma to do her hair. Kat bawah nila proses-prosesnya..



Berapa banyak pin tah yang dilekatkan pada rambut dia tu. Kata orang Sinma tu, rambut Hanin cantik. Mayam rebonding gitewww.. But no, tu memang rambut original tu.. Punyela dia suka orang buat rambut dia cantik-cantik..

Dah selesai servis kereta, my sis and kids pulang ke rumah. Aku pulak ada agenda lain. I have date with my girlfriends!!

Petang tu lepak-lepak kat bilik Cayam, malamnya pulak, makan-makan bersama. Itupun jenuh fikir mana nak makan. Cayam sebenarnya sangat teringin nak makan kat Kitchen Village. Tapi disebabkan there was only the four of us maka terpaksa cancel dulu. Tunggu kumpul ramai-ramai baru bes makan kat situ.

At last, Rosie came up with a place. Pergilah kami ke Kembangan Paradise yang letaknya dekat dengan Oxidation Pond yang besarrrr kat Serdang tu...


Ucu.Anje.Ateh.Along


The food??? Not bad la.... Ok ok je kot huhuhuh.... Sebab after habis makan tu, aku rasa macam nak makan lagi. Itu sama ada makanan dia tak berapa nak melekat dalam perut aku atau memang dah napsu perut aku yang melampau-lampau huhuhuh....



Macam kecikla pulak kan gambar makanan kat atas ni. Baru rasa nak buat korang sume terliur hihihi...

We drank,

Sirap Bandung, Limau Ais, Teh O Ais Limau dan Sirap Limau (berapa banyak limau daaa uhu)

We ate,

Tom yam campur
Telur dadar (the waiter gave a weird look when we ordered this. Pehal tahhhh.....)
Cendawan goreng biasa
Ayam masak pedas
Dan tidak ketinggalan, nasi putih

Total makan-makan semalam ialah RM24.10. RM6 seorang..Boleh tahanlaaaa......




I love hanging around with my girlfriends. They are my everything.............




---Amal: Okeh, next makan-makan place will be Kitchen Village!!! :D

2 comments:

  1. laling~
    yay..next time makan kat Kitchen Village ok..hehe..

    best wo ramai2 kat bilik..sembang2 sampai 2 pagi..cakap pon macam baru lepas telan marijuana ja..mamai..haha..do come again okeh..

    ouh ya ling..yam tak dpt la nak taip comment kat page yam sndri..bakpo ntah..ling tau tak bagemana solusinya?helppp..helpppp...

    p/s : berus gigi pakai jari pon buleh..hebat..hebat..kalo yam yang bt camtu rasanya setakat cuci besi gigi je lah..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...