Monday, June 1, 2009

My Bumpy Journey (*_*)

Assalamualaikum and Happy 1st June everyone....

3 days I left my blog unupdated.
Waaaa... I miss my blog! (d'oh)

Anyhow, bz bz bz bz bz today...
Crosby Training
Weekly Clearance Report
Weekly TAT Report
Damn, I wish I can go to a loo000OOOoooooong hols. (Dream on!~)

How's my trip to kampung halaman yang terchenta?

(*_*) --- PERJALANAN KE KELANTAN --- (*_*)
::290509::

Naik bas Mahligai yang sepatutnya sampai pukul 9 malam but only turned up at 9.40pm. Duduk seat paling last. Betul-betul sebelah pintu kecemasan yang kuncinya dah seolah-olah nak tercabut. Sepanjang perjalanan, bergegar-gegar pintu tersebut. I was so scared the door might open so I hug Hanin kuat-kuat. It was a bumpy journey. Dah duduk seat paling last sure melambung-lambung jela kan. Aku pejam mata, tried to sleep. Pening, nak muntah, semuanya ada. Separuh jalan tersedar, jammed kat highway Karak. Berderet-deret kereta dan bas tengah turun bukit. Fuhhh, takut gila aku masa tu. Yelah, it was dark at night, raining as well, kereta, bas, lori, trailer, tengah turun bukit. I bet belakang bas aku tu ada berderet lagi kereta, bas, lori dan trailer. Takut kalo one of them, terlajak ke, terlanggar belakang, then bOO00mmm... You never know kan? But Alhamdulillah, nothing happen.

Dah sampai Merapoh, aku lega sikit. Dah separuh perjalanan, ada separuh lagi. Aku sambung tido, sedar-sedar je dah sampai Kuala Krai. Tidur lagi. Sedar-sedar je dah sampai Machang. Masa tu dah agak lega sebab from Machang nak ke KB hanyalah 1 jam setengah. Aku tertidur lagi. Sedar-sedar, aku dah pelik. Mana bas ni pegi. Tengok signboard, Jerteh. Erkkkkk.....rupa-rupanya bas ni lepas Machang dia pusing gi Jerteh. Pastu Pasir Puteh. Pastu Bachok, Pastu Pasir Tumboh, pastu Kubang Kerian, Pastu baru KB..waaaaaa satu Kelantan aku pusing.

At last, sampai kat Kota Bharu, at 7.40am. Towwww diaaaaa, 10 jam. Moral of the story, jangan amik Mahligai lagi and lagi, beli tiket Transnasional awal-awal sobsob...


(*_*) --- PERJALANAN KE PUTRAJAYA --- (*_*)
::310509::


Bas sepatutnya sampai jam 9.00 pagi, tapi terlewat 30 minit. 9.30am baru nampak kelibat bas ke Putrajaya. Duduk di single seat (aku takkan pernah amik seat double kalo aku travel sorang2.yang rapat dengan aku sure tahu kenapa).

Perjalanan quite okay. Driver tak bawak laju sangat. Sedang-sedang je... Aku pun syok je tido.
Anyhow, bas tu banyak kali berhenti. Kenapa? Keja-kejap, ada orang bangun pegi kat driver, cakap nak kencing. Jalan depan sikit lagi, ada lagi yang bangun nak kencing. Hihihihi bengang je driver bas tuh huhuhuhu...

Dah sampai highway Karak, dah ada petanda-petanda nak jammed. And yes, after keluar dari terowong terus berderet-deret kereta, bas, lori, trailer, sampaila ke Tol Gombak. Bontot dah mula lenguh. Leher dah mula rasa sakit. Dah mula pening dan nak muntah. Akhirnya aku tertido sampaila ke Putrajaya...

Alhamdulillah, selamat sampai ke rumah jam 8 malam. Again, almost 11 hours journey.



Saya nak cuti. Saya nak balik kampung lama-lama.
Saya nak banyak duit. Saya nak balik naik kapal terbang.

4 comments:

  1. at least slamat pegi n balik...

    br tau wani pon ada blog...hehe...ni pon sbb chan2 promote

    **credit to her**

    hehe..

    ReplyDelete
  2. shida!!!~
    Alhamdulillahs elamat pergi dan balik...
    wee~~ tq chan2 kerana telah menemukan kita hehehehe...

    ReplyDelete
  3. dok putrajaya ke??
    same la...

    ReplyDelete
  4. arora!~
    yup dear...
    dok putrajaya gak??
    presint brape??

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...