Thursday, June 18, 2009

Erkkk... Makin Gemo0k ni..

aRGHHHHhhh... Saya sudah GEMOKKKK....

Yep, I'm growing!!!
I mean..mengembang huhuhu..

Sekarang ni napsu makan makin bertambah-tambah..
Dahla makan pulak makanan yang tak berapa nak berkualiti.
Maggi.Sweets.Chocolates.Maggi lagi.Nasi lemak.Ayam goreng.Maggi lagi dan lagi.

Pastu, waktu makan pun tak menentu. I drink coffee every morning. Nasik lemak, ermm 2 kali seminggu. I never skip lunch. Dinner pulak kadang-kadang makan, kadang-kadang tak. And kalo makan pun, for sure makan maggi lah...

Erkkkk....

Dulu berat semasa ialah 65kg.
Sekarang berat semasa ialah 70kg!

Seriously. I'm not joking.

Mendadak naik. Bukan silap weighing scale. Memang silap aku yang reti makan je tapi tak reti nak control napsu makan tu.

Lengan dah membesar. Perut dah berlipat-lipat. Pagi-pagi tengok cermin, I'm so annoyed looking at the double chin. Peha pon dah besar. Dah macam drumstick ayam belanda dah aku tengok.

Erkkkkk.....

Dulu, I don't really mind being chubby. Seriously. Sekarang pun I don't really mind. Bagi aku, chubby takpe, asalkan badan sihat. Tapi sekarang dah rasa macam tak sihatla. Ish..

Satu lagi tercabar dengan mypumpkin yang sangat fit. Dia hari-hari jogging sejauh 5.4km. Non stop. Kalo aku, sure mengah-mengah. Sure suku je lari, yang selebihnya jalan lenggang lenggok. Mypumpkin suruh aku excercise. At least keluar jogging. Well, aku kan pemalas. Malas betul nak menjaga kesihatan ni. Aku bagi alasan:
  1. Kasut sukan kat rumah kat kampung, bawah katil. Dah kena gigit ngan tikus kot.

  2. Takde tracksuit. Selalu nak beli sure takde saiz. Sama ada stuck kat bontot mahupun peha.

Alasan. Lame excuses.

Isk, macamana nak jalan-jalan beriringan dengan mypumpkin. Dia tough, fit, tapi yg sebelah dia ni plak, isk tak sanggup nak cakap. Karang dah tak jadi macam pinang dibelah dua dah...

Aku nak turunkan berat badan. Tapi malas nak berusaha. Macamana tu? Memang sampai bila-bila pun takkan boleh turunkan berat badan ni. Exercise dah malas. Nak makan pil-pil kurus, herba, jamu-jamu yang melambak tu aku tak berani. Macam-macam ada sekarang ni kan. Susu cokelatla, itula inila. Tapi aku benar-benar tak berani mencuba. I always have this phobia that if I stop taking it then badan aku akan naik balik bagai dipam-pam. I dont wanna take that risk.

Nak diet? Hmm..I've mentioned earlier, napsu makan aku ni kuat sangat. Pantang nampak makanan sedap-sedap sure nak makan. Dah start makan tak reti nak stop plak. So how???

---Amal: Erkkkk...... aku belum kawin, belum ada anak, tapi badan dah gaya orang dah ada anak 10 huwaaaaa...sedih.


2 comments:

  1. ptg ni nk joging...nak ikut??kat blakang JPM...hehehe...melalui tasik2 putrajaya...cantik...hehehe

    ReplyDelete
  2. arora~
    dekat Precint 10 tu ke?

    wahh pemandangan sure cantik kan..

    alooo malas arrrr....sila rujuk alasan2 yang telah diberikan heheheheh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...